Velkommen til Lolland-Falsters Stift
Om stiftet

Velkommen til Lolland-Falsters Stift

Lolland-Falsters Stift er Danmarks sydligste stift med Gedser Odde og Gedser sogn som det sydligste sogn, og med Femø som stiftets nordligste sogn.  

Vi selv ynder at kalde området for Sydhavsøerne eller De Kulinariske Øer på grund af det gode og milde klima som er perfekt til dyrkning af råvarer,  og som i et stort udvalg kan købes i de mange gårdbutikker og i de lokale supermarkeder. 

Maribo Domkirke ligger midt i stiftet med udsigt til Søndersø. Foruden den enestående altertavle kan  Leonora Christinas gravsten ses i kirken. 

Vores sogne er udpræget landsogne, og vores store udfordring er, at befolkningsgrundlaget nogle steder svinder i og med, at folk flytter ind til de større byer eller ligefrem fra stiftet.

Derfor er det vigtigt at de lokale sognekirker i et tyndtbefolkede områder samarbejder med hinanden og andre aktører i lokalsamfundet for at stå stærkere. 

Vi er stolte af, at folkekirken i stiftet har en medlemsprocenten  på over 80%, og at vi har landets fjerde højeste dåbsprocent på over 70%.

Lolland-Falsters Stift med provstier, pastorater og sogne:

Lolland-Falsters Stift i tal (pr. 1. januar 2017):

Indbyggere: 103.542

Folkekirkemedlemmer: 84.469

Medlemsprocent: 81,2
Kirker: 108

Menighedsråd: 64
Præster: 58
Pastorater: 46

Provstier: 4


Seneste nyhedsbrev: