Til præsterne
Kurser og uddannelse

Kurser og uddannelse for præster

Studieorlov

Tid til studieorlov? 

Se efteruddannelseskurser på FUV
Den almene efteruddannelse retter sig imod præster og andre kirkelige medarbejdere fra hele landet på tværs af stifter, teologisk ståsted og erfaring i embede. Du læse mere om disse kurser her.

Læs om studieorlov for Lolland-Falsters præster her

Aktuelle kurser

Præsternes kursusudvalg tilrettelægger kurser lokalt for stiftets præster:


Gudstjenestedebat 2.0: Hvad har vi lært af coronakrisen?

Onsdag den 30. september var der kursusdag om forårets udfordringer on- og offline. 

Det utænkelige skete! Kirkerne lukkede, og i lang tid var der lukket for gudstjenester i kirkens rum. Til gengæld blomstrede de digitale gudstjenester op. 

Vi var ellers i gang med en gudstjenestedebat, hvor traditionens formfuldendte og gennem generationer finpudsede og overleverede højmesse blev sat over for nye, mere frie udtryk og former. Pludselig stod vi i en situation, hvor vi bare behøvede lidt håndsprit og en selfiestang for at holde gudstjeneste.

Har det tilført nye vinkler til gudstjenestedebatten? Har den digitale gudstjeneste fremtiden for sig? Hvad er en god, digital gudstjeneste? Og hvad gør det ved forståelsen af prædiken, liturgi og menighedens fællesskab?

Se kursusdagens oplæg på video her:Kursuskalender:

Opdateres...
_______________________

Præsternes kursusudvalg:

Biskop Marianne Gaarden
Sp. Hanne Lund
Sp. Ida Støckel Rolle
Sp. Lars Mynster
Sp. Mette Marie

_______________________

Obligatorisk efteruddannelse
Den nye Bekendtgørelse nr. 13 af 2018 betyder, at den obligatoriske efteruddannelse fra 1992 udfases til fordel for NY PRÆST-ordningen. Præster ansat før 1.6. 2018 er ifølge Bekendtgørelsen under gammel ordning, mens præster ansat efter 1.6 2018 er under NY PRÆST. De sidste hold under den gamle ordning påbegyndes henholdsvis uge 22 og 24 i år.
Kursusbeskrivelse af præsternes introducerende efteruddannelse