Til præsterne
Kurser og uddannelse

Kurser og uddannelse

Obligatorisk efteruddannelse
Den nye Bekendtgørelse nr. 13 af 2018 betyder, at den obligatoriske efteruddannelse fra 1992 udfases til fordel for NY PRÆST-ordningen. Præster ansat før 1.6. 2018 er ifølge Bekendtgørelsen under gammel ordning, mens præster ansat efter 1.6 2018 er under NY PRÆST. De sidste hold under den gamle ordning påbegyndes henholdsvis uge 22 og 24 i år.
Kursusbeskrivelse af præsternes introducerende efteruddannelse


Tid til studieorlov? Se efteruddannelseskurser på FUV
Den almene efteruddannelse retter sig imod præster og andre kirkelige medarbejdere fra hele landet, på tværs af stifter, teologisk ståsted og erfaring i embede. Du læse mere om disse kurser her.
 

Læs om studieorlov for Lolland-Falsters præster her


Aktuelle kurser i Lolland-Falsters Stift

Uddannelseskonsulent Karen Marie Leth Nissen og præsternes kursusudvalg tilrettelægger kurser lokalt for stiftets præster:


Konference om håb i trængselstider

Katastrofer, klimakrise og radikal religiøsitet. Der er nok at frygte, så hvordan bevarer man håbet? Den 26.-27. september inviterer Københavns Universitet i samarbejde med en række stifter til konference om håb og tro. 

Læs mere og tilmeld dig her


Dawn Ottoni-Wilhelm er professor i homiletik ved Bethany Theological Seminary i Richmond, Indiana.


Workshop: Preaching as spiritual formation

Præster inviteres til en dags workshop i Maribo den 23. april 2020 med fokus på prædiken, åndelig fordybelse, poesi og kunst. 

Stiftet udbyder i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter dette kursus ved Dawn Ottoni-Wilhelm, som er professor i homiletik og gudstjeneste på Bethany Theological Seminary i Richmond, Indiana (USA), forfatter og bidragsyder til en lang række bøger om prædikenen international, en anerkendt foredragsholder og workshopleder samt formand for Societas Homileticas. Kurset foregår derfor på engelsk.

Læs mere om Dawn Ottoni-Wilhelm her.

Man kan se frem til en dag med øvelse i at prædike, hvor Dawn Ottoni-Wilhelm vil hjælpe deltagerne med at blive bedre til at integrere litteratur, kunst, poesi og egen spiritualitet i deres prædikener og få bibelteksterne til at tale ind i præsternes egen kontekst. Der vil både være undervisning og kollegial samtale og erfaringsudveksling – og måske også mulighed for at arbejde med den kommende prædiken.

Workshoppen foregår i Maribo kl. 10.00-15.00. Der vil blive serveret frokost, kaffe og te. 

Læs mere om program og tilmelding her.


Kursuskalender:

26.-28. september 2019: Konference om håb i trængselstider

23. april 2020:
Preaching as spiritual formation. Prædiken-worskshop i Maribo.
_______________________

Præsternes kursusudvalg:

Domprovst Anne Reiter
Biskop Marianne Gaarden
Sp. Ida Støckel Rolle
SP. Lars Mynster
Sp. Torben E. Jørgensen
Sp. Per Møller
Teologisk konsulent Karen Marie Leth-Nissen