Om Lolland-Falsters Stift
Velkommen

Velkommen til Lolland-Falsters Stift

Lolland-Falsters Stift er Danmarks sydligste stift med Gedser Odde og Gedser sogn som det sydligste sogn, og med Femø som stiftets nordligste sogn.  

Vi selv ynder at kalde området for Sydhavsøerne eller De Kulinariske Øer på grund af det gode og milde klima som er perfekt til dyrkning af råvarer,  og som i et stort udvalg kan købes i de mange gårdbutikker og i de lokale supermarkeder. 

Maribo Domkirke
Maribo Domkirke ligger midt i stiftet med udsigt til Søndersø. Foruden den enestående altertavle kan man se Leonora Christinas (Christian den Fjerdes datter) gravsten i kirken. Du kan læse mere på www.maribodomkirke.dk.

Provstier
Stiftet er inddelt i fire provstier (se kortet nedenfor):

  • Maribo Domprovsti - 23 sogne, 10 pastorater og 16 menighedsråd
  • Lolland Vestre Provsti - 27 sogne, 12 pastorater og 20 menighedsråd
  • Lolland Østre Provsti - 20 sogne, 8 pastorater og 10 menighedsråd
  • Falster provsti - 30 sogne, 14 pastorater og 18 menighedsråd

Du kan finde flere oplysninger om provstierne på www.provsti.dk.

Sogne
Vores sogne er udpræget landsogne, og den store udfordring er, at befolkningsgrundlaget nogle steder svinder i og med, at folk flytter ind til de større byer eller ligefrem fra stiftet.

Derfor er det vigtigt at de lokale sognekirker i  tyndt befolkede områder samarbejder med hinanden og andre aktører i lokalsamfundet for at stå stærkere. 

Vi er stolte af,
at over 80 procent af befolkningen på Lolland og Falster er medlem af folkekirken, og at over 70 procent af børnene bliver døbt. 
 

BOGSALG - SE ALLE LOLLAND-FALSTERS KIRKER

Lolland-Falster har mange smukke, gamle kirker. Køb bogen "Folkekirken på Lolland-Falster - set fra luften", som rummer luftfotos af alle stiftets 110 kirker. Klik her for at læse mere og se billeder fra udgivelsen.


Overblik: Lolland-Falsters Stift med provstier, pastorater og sogne:

Lolland-Falsters Stift i tal (pr. 1. januar 2018):

Indbyggere: 103.201

Folkekirkemedlemmer: 83.850

Medlemsprocent: 81,2
Kirker: 108
 

Menighedsråd: 64
Præster: 58
Pastorater: 46

Provstier: 4