Fortsæt til hovedindholdet
Fremtidens folkekirke
Liturgi til debat: Skal gudstjenesten fornyes?

Liturgi til debat: Vær med til at diskutere fremtidens gudstjeneste

I tre år har biskoppernes tre arbejdsgrupper undersøgt højmessens liturgi. Målet er at kvalificere debatten om en levende og vedkommende gudstjeneste, og nu er bolden givet videre til sognene. Få hjælp til at starte debatten lokalt her

 

Skal ritualerne i højmessen søndag formiddag forandres? Hvordan ser en levende og vedkommende gudstjeneste ud i vores samtid?  

Biskopperne har sat et udredningsarbejde af gudstjenestens faste form, liturgien, i gang. Tre fagudvalg har undersøgt gudstjenestelivet, som det ser ud i dag, og baggrunden for det. Hvert fagudvalg har udgivet en rapport, og så venter næste skridt i processen: Folkets røst.

Der er lagt op til en bred folkelig og kirkelig debat om, hvordan gudstjenesten i fremtiden skal forme sig, og om hvad der gør gudstjenesten vedkommende anno 2019. I Lolland-Falsters Stift er der blevet nedsat et lokalt gudstjenesteudvalg, som tilbyder at hjælpe jeres sogn med at tage hul på diskussionen om fremtidens højmesse.

De tre faglige rapporter, som danner grundlag for diskussionen, kan læses her:

 

Det er vigtigt, at det ikke kun er præster, teologer, professorer og kirkelige fagfolk, der giver deres mening til kende, men også kirkens menige medlemmer. Derfor er der i Lolland-Falsters Stift nedsat et gudstjenesteudvalg bestående af præster, kirkemusikere og lægfolk, hvis opgave er at hjælpe jer igang med at diskutere liturgien i højmessen.

Sognepræst Mette Marie Trankjær fra Horbelev-Falkerslev Pastorat og Hans Maaløe fra Østofte Sogn tilbyder derfor at besøge jer i forbindelse med et menighedsrådsmøde. Her vil de ridse de relevante spørgsmål i debatten op, således at I har et godt udgangspunkt for videre at drøfte gudstjenestens form i jeres menighedsråd. 

Formålet er at nå ind til kernen i diskussionen: Hvad kan I godt lide ved gudstjenesten, og hvad fungerer ikke? Hvorfor gør vi som vi gør, og hvad mister vi, hvis vi ændrer måden at gøre tingene på?
 

Få overblik over liturgiarbejdet

Mød stiftets gudstjenesteudvalg her:


Sognepræst Mette Marie Trankjær

Email: MTR@km.dk
Telefon: 20 71 06 03Kontakt stiftets gudstjenesteudvalg


Sognepræst Mette Marie Trankjær
Email: MTR@km.dk
Telefon: 20 71 06 03