Fortsæt til hovedindholdet
lfstift.dk
Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring

Sydhavsøerne har en storslået natur, hvor der sjældent er langt mellem vand, skov og enge. Med udgangspunkt i Pilgrimshuset i Maribo kan du finde vandreruter, komme på retræte og få inspiration til pilgrimsvandring.

Mottoet for Lolland-Falsters Stift er "fra fordybelse kommer fornyelse". Det at finde ro, nærvær og fællesskab i en travl og omskiftelig verden har høj prioritet i det naturskønne stift. Et særligt fokusområde er derfor pilgrimsvandring - den gamle, kirkelige tradition for at bevæge sig i fællesskab og bruge naturen som ramme om den eksistentielle rejse.

Lige ved Domkirken og de 600 år gamle klosterruiner ligger Pilgrimshuset i Maribo, som har til formål at tage imod og vejlede alle, der gerne vil vandre, fordybe sig, mærke naturen og finde fællesskaber. Huset drives på et folkekirkeligt, økumenisk grundlag og samarbejder med Birgitta-klosteret, Domkirken og andre lokale aktører.​ 

Pilgrimshuset er et sted, der indbyder til refleksion, fordybelse, ro og nærvær. Og endelig er det et sted, der indbyder til masser af pilgrimsvandring. I den hyggelige café kan man nyde god mad og drikke, og man kan overnatte på Pilgrimshusets herberg.

 

 

Det er populært som aldrig før at gå pilgrimsvandring. I centrum for pilgrimsbevægelsen står de syv pilgrimsord: 

Frihed, enkelhed, langsomhed, stilhed, bekymringsløshed, åndelighed og fællesskab.

De syv ord ligger blandt andet til grund for syv særlige temaruter i stiftet, som du kan læse mere om i Pilgrimskortet - et kort over lokale vandreruter, som kan købes i Pilgrimshuset og i turistbureauerne i Maribo og Nakskov.

 Kontakt

Pilgrimspræst 
Charlotte Backhaus

Tlf.: 4023 3313
Email: chaba@km.dk

Pilgrimspræst Charlotte Backhaus arrangerer vandringer i stiftet og holder hver uge en kort morgenandagt i kirken. 

Læs mere om pilgrimspræsten her.

Find information om vandringer og andagter på www.pilgrimshus.dk/