Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt 2021
Nyheder

Se de nominerede til dette års initiativpris

Hvilket kirkelige initiativ er det bedste i 2021? Se listen over de nominerede her.

Af Anne-Sofie Holm


Vild natur på kirkens arealer
Lindeskovkirken i Nykøbing Falster Sogn har ladet et større område vokse vildt. Det er noget, der kan splitte vandene, for nogen vil mene, at det ser rodet og ukontrolleret ud, når græsset står højt, blandet med alskens andre planter. Men denne alternative måde at gribe kirkens arealer an på, kan være med til at skabe bedre vilkår for biodiversitet.

Læs mere om Lindeskovkirkens vilde arealer her.

Se den vilde natur ved Sakskøbing Kirke i denne video optaget af Erik Christophersen, kirke- og kulturmedarbejder i Nykøbing Falster Sogn:

 

Koncerter for ikke-kirkegængere
I Nysted Kirke har menighedsrådet tænkt ud af boksen – bogstaveligt talt. Sommeren over afholder de nemlig koncerter udenfor kirken med bands, der normalt ikke forbindes med kirkelige aktiviteter. Et af dem er en gruppe bestående af elever fra Maribo Gymnasium.

”Ved at invitere folk, der ikke er vant til at komme i kirken, til sådan nogle arrangementer, kan vi være med til at vise, at kirken er så meget andet og mere end højmessen om søndagen, og at der også er plads til det uhøjtidelige,” fortæller menighedsrådsmedlem Merete Bandak.

Læs mere om kirkekoncerterne ved Nysted Kirke her.

 

Coronasikker fastelavnsfejring på hjul
Kirke- og kulturmedarbejder Erik Christophersen fra Nykøbing Falster Sogn var i februar manden bag en coronasikker fastelavnsfejring, der nåede spalterne i landsdækkende medier. Det banebrydende var, at Erik Christophersen installerede en fastelavnstønde på en ladcykel og kørte rundt i lokalområdet, hvor han lod udklædte børn slå på tønden.

”Jeg vil køre en bestemt rute gennem byen, og hver gang jeg møder en familie med udklædte børn stopper jeg op og trækker mig tilbage, så børnene kan slå på tønden. Uden at vi vel og mærke kommer i nærkontakt med hinanden,” sagde Erik Christophersen til Folketidende den 12. februar.

Læs mere om Erik Christophersens rullende tøndeslagning her.

 

Erik Christophersen er kirke- og kulturmedarbejder i Nykøbing Falster Sogn. Han stod bag coronasikker rullende tøndeslagning til fastelavn. Foto: Marianne Gaarden.

 

Mød en præst i Domkirken
Coronakrisen har vært hård ved mange, og måske særligt ved dem, der ikke har så mange at dele den isolerede tid med. Derfor har præsterne ved Domkirken i Maribo lavet et nyt tiltag kaldet ”Mød en præst i Domkirken”. Det indebærer, at man tre hverdage om ugen kan møde op i Domkirken uden forudgående aftale og få en god snak med en af kirkens præster. Der er tavshedspligt og kaffe på kanden.

Læs mere om ”Mød en præst i Domkirken” her.

 

Vandregrupper og telefonkæder i Væggerløse
I kampen mod ensomhed under coronakrisen tog Væggerløse Sogn flere midler i brug. 

I januar tog menighedsrådet initiativ til at iværksætte telefonkæder for sognets beboere. Telefonkæden indebar, at man en gang om ugen modtog et opkald og derefter selv ringede op til den næste i kæden for derved at få jævnlig kontakt på corona-sikker afstand med andre i samme situation.

Ud over telefonkæderne oprettede menighedsrådet i Væggerløse også vandregrupper, hvor man mødtes en gang om ugen til en hyggelig gåtur i små, "coronasikre" grupper. Vandregrupperne gav mulighed for uforpligtende samvær og mulighed for at bryde ensomheden.

Læs mere om telefonkæder og vandregrupper i Væggerløse her.

 

Nominer din favorit

Kender du til andre gode initiativer fra Lolland-Falsters Stift? Så indsend dit bud på årets bedste initiativ til lfstift@km.dk inden den 16. august.