Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt 2021
Nyheder

Fastelavnsfejring på hjul nomineret til initiativpris

Udklædt og bevæbnet med en fastelavnstønde på en ladcykel kørte Erik Christophersen, kirke- og kulturmedarbejder i Nykøbing Falster Sogn, rundt og tilbød rullende tøndeslagning til områdets udklædte børn. Nu er han nomineret til Lolland-Falsters Stifts initiativpris

Af Anne-Sofie Holm

Coronakrisen har spændt ben for mangt en festlig lejlighed. Men da de stramme restriktioner stod til at aflyse dette års fastelavnsfejring, fik Erik Christophersen en lys idé. Han er kirke- og kulturmedarbejder i Nykøbing Falster Sogn, og under normale omstændigheder er han ansvarlig for diverse kirkelige arrangementer til glæde for både børn og voksne.

”Under den første nedlukning blev mange af os nærmest lammet. Man sad der og kunne ikke gøre de ting, man plejede, og man vidste ikke, hvordan man skulle forholde sig til den svære situation. Da vi i vinter var igennem endnu en nedlukning, blev jeg lidt desperat. Jeg savnede virkelig at gøre noget sammen med børn, for den direkte kontakt med mennesker er min store motivation. Derfor syntes jeg, at nedlukningen var hård, både på et arbejdsmæssigt og et personligt plan,” fortæller han.

Erik Christophersen er en mand med mange idéer, hvoraf mange er flygtige og ikke når videre end hans eget hoved. Men da tanken om en transportabel fastelavnstønde på en ladcykel dukkede op, talte han med sognets daværende kommunikationsmedarbejder, som straks bekræftede ham i, at idéen om den rullende tøndeslagning var så god, at den måtte føres ud i livet.

Der var dog en udfordring: Hvordan skulle de udklædte børn vide, hvornår han var i deres område, uden at de skulle stå og vente i vinterkulden?

”Jeg fandt på at sende live på Facebook, for på den måde kunne de interesserede vide, hvor langt jeg var kommet ved bare at tænde og se det. Det startede som en måde at organisere arrangementet på, men det blev et PR-mæssigt scoop, fordi det fik mange til at interagere via de sociale medier, og på den måde blev endnu flere opmærksomme på arrangementet.”

 

Sådan så det ud, da Erik Christophersen drønede rundt på en ladcykel og tilbød rullende tøndeslagning. Foto: Marianne Gaarden.

 

Store smil og landsdækkende anerkendelse
Erik Christophersen mødte mange glade ansigter undervejs på sin cykeltur.

”Jeg ramte en masse følelser hos mange mennesker derude, der tænkte, at deres børn trængte til at få lov at klæde sig ud og gøre noget sjovt. Der var sågar nogen, der kaldte mig et godt menneske – det synes jeg måske lige var i overkanten,” siger han med et grin.

Erik Christophersens rullende tøndeslagning blev ikke kun omtalt i Folketidende, men også i Kristeligt Dagblad, hvilket flere af Erik Christophersens kollegaer syntes var sjovt. Men for Erik Christophersen selv var det allervigtigste, at arrangementet blev kommunikeret ud til lokalområdet:

”Jeg syntes, det var vigtigere, at det kom i Folketidende, især før arrangementet fandt sted. For hvis man gør sådan noget, er det vigtigt, at der er nogen, der opdager, at det findes. Man kan have en nok så god idé til et arrangement, men hvis der ikke er nogen, der kender til det, kan det være ligegyldigt. Så er det næsten ærgerligt at have fået den gode idé,” siger han og tilføjer:

”Det lyder måske lidt ophøjet, men jeg synes, at den vigtigste anerkendelse, jeg kan få i mit arbejde, er, at der dukker nogen op, som man har en god og indholdsrig oplevelse sammen med. Derfor vil jeg opfordre til, at man frimodigt spreder ordet, hver gang man støder på et godt initiativ på sin vej.”

 

Om Lolland-Falsters Stifts initiativpris

Hvert år uddeler Lolland-Falsters Stift en pris til et kirkeligt initiativ, hvor folkene bag har formået at tænke kreativt og gøre en forskel i det lokale kirkeliv. Man kan nominere sine bud på årets bedste kirkelige initiativ til og med den 16. august ved at sende en e-mail til lfstift@km.dk.

 

Vinderen vil blive fundet af et udvalg, som er nedsat under stiftet og består af biskop Marianne Gaarden, stiftsrådsformand Susanne Møller, menighedsrådsformand i Kappel-Vestenskov Sogne Ole Arpe Munksgaard samt sidste års modtagere af initiativprisen, sognepræst Lisbeth Lumby, organist Flemming Christian Hansen og korsanger Karen Bressing fra Sakskøbing Sogn.

 

Initiativprisen 2021 uddeles på landemodet den 2. oktober i Bangs Have, Maribo.