Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt 2021
Nyheder

Hvad er årets bedste kirkelige initiativ?

Igen i år uddeler Lolland-Falsters Stift en initiativpris. Men hvilket initiativ er det bedste? Nominer din favorit indtil den 16. august.

Af Anne-Sofie Holm

Det emmer af virkelyst rundt om på Lolland-Falster, hvor mange frivillige kræfter arbejder med ildhu for at fremme og styrke kirkens liv. Der er kreativitet i store mængder i de tiltag og aktiviteter, der foregår både på ugentlig basis og som enkeltstående arrangementer

Formålet med initiativprisen er at sætte fokus på de mange forskellige kirkelige tiltag, der findes på Lolland-Falster, så man kan lade sig inspirere af andre sognes idéer. Har præsten grebet konfirmandforberedelsen an på en ny måde? Er kirken tyet til alternative metoder for at møde menigheden på trods af coronarestriktioner? Har det nye menighedsråd grebet arbejdet anderledes an?

Du kan sende dit bud på, hvem der fortjener at få den kirkelige initiativpris 2021, i en mail til lfstift@km.dk – senest tirsdag den 16. august.

Beskriv det projekt, du nominerer, og hvorfor lige netop det fortjener at få prisen. Send gerne et foto med, hvis du har et.

Se de nominerede i avisen
Initiativprisen vil blive uddelt på stiftets årsmøde, også kaldet ”landemode”, lørdag den 2. oktober 2021.

Vinderen vil blive fundet af et udvalg, som er nedsat under stiftet og består af biskop Marianne Gaarden, stiftsrådsformand Susanne Møller, menighedsrådsformand i Kappel-Vestenskov Sogne Ole Arpe Munksgaard samt sidste års modtagere af initiativprisen, sognepræst Hanne Margrethe Tougaard, sognepræst Lisbeth Lumby og organist Flemming Christian Hansen fra Sakskøbing Sogn.

I løbet af sommeren vil de indsendte nominerede til prisen blive omtalt både på stiftets hjemmeside og i Folketidende.

 

Sidste års vinder

Vinderen af initiativprisen i Lolland-Falsters Stift var i 2020 ”Alle kan synge salmer” i Sakskøbing (billedet), der bragte påskesalmerne ud til beboerne under Boligselskabet i Sakskøbing og på plejecentrene Kildebo, Kildehusene og Doktorparken. Læs mere her.