Om Lolland-Falsters Stift
Præstepraktik 2019

Præstepraktik i Lolland-Falsters Stift 

Er du teologistuderende, og vil du snuse til livet som præst, er du velkommen i præstepraktik hos en af stiftets præster i dagene den 4. - 6. oktober 2019.

Livet som præst byder på stor frihed og ansvar. Få en prøvesmag på det på Sydhavsøerne.

I Lolland-Falsters Stift er der tradition for, at vi inviterer teologistuderende til et kort praktikforløb i stiftet, så I studerende kan få indsigt i, hvordan det er at være præst og hvilke opgaver, hverdagen er fyldt med.

Forløbet strækker sig over en weekend, hvor 15 af jer får mulighed for at omsætte teori til praksis. Når tilmeldingsfristen er udløbet, vil deltagerne blive kontaktet af en praktikpræst. Deltagerne skal med vejledning og i samarbejde med en af stiftets praktikpræster forberede og afholde en prædiken ved søndagens gudstjeneste.

Det er gratis at deltage, og du får mulighed for at bo i en af stiftets smukke præstegårde.

Transport
Du skal selv betale for transport til Maribo, Nykøbing F eller en af Lollandbanens andre stationer. 

Sådan foregår det 
Inden praktikforløbets start vil du blive kontaktet af en praktikpræst. Sammen aftaler I, hvordan dagene skal forløbe. Det forventes, at du deltager aktivt i planlægningen af dagene, og at du har mod på at blive involveret i søndagens gudstjeneste. 

Program:

Fredag den 4. oktober 2019

Vi mødes kl. 15 i Bispegården i Nykøbing F - både praktikdeltagerne og praktikpræst. Biskop Marianne Gaarden indleder praktikken med at introducere dig til Lolland-Falsters Stift og visionerne for fremtiden. Du møder stiftets uddannelseskonsulent Susanne Oxholm Bay Jacobsen, og sognepræst Jacob Nørgaard Scheving fra Stubbekøbing fortæller om at være ny og ung præst i Lolland-Falsters Stift.

Vi går en tur op til centrum for at møde korshærspræst Kathrine Asklund Brorsen i Varmestuen i Nykøbing F. Kathrine vil fortælle om korshærspræstens arbejde, og det er også her, vi spiser aftensmad.

Det er Kulturnat i Nykøbing. Vi afslutter derfor dagen med en andagt i Klosterkirken sammen med byens andre kulturnatgæster. 

Lørdag den 5. oktober 2019

Vi begynder dagen kl. 9.30 med morgensang i Stubbekøbing Kirke. Derefter vil kirkens organist, Aase Sløgedal, fortælle om det nødvendige samarbejde mellem præst og organist om valg af salmevalg og om at trække på hinandens ressourcer. Formiddagen vil blive afsluttet med en rundvisning i Stubbekøbing Kirke og ikke mindst, får du mulighed for at komme op på kirkens loft.

Frokosten vil blive serveret på Rest. Kongsnæs i Stubbekøbing.

Søndag den 6. oktober 2019

Du deltager aktivt i søndagens gudstjeneste i praktikpræstens sogn med efterfølgende samtale og frokost. 

Praktikpræsten kører dig til nærmeste togstation.

Tilmelding

Hvis du ønsker at deltage, skal vi bede om din tilmelding senest mandag den 16. september 2019. Du bedes tilmelde dig ved brug af dette link: TILMELDING TIL PRÆSTEPRAKTIK 2019.

Du vil efter tilmeldingsfristens udløb modtage en bekræftelse og en deltagerliste.

Hvis du tidligere har deltaget i Præstepraktikken, vil du komme på en venteliste og blive tilbudt deltagelse, hvis der er en ledig plads.

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte planlægningsudvalget:

Sognepræst Anders Martin Lauritsen, tlf. 54177003 - email: amal@km.dk
Sognepræst Søren Winther Nielsen, tlf. 54179031 - email: swn@km.dk
Sognepræst Janne Funch Svensson, tlf. 51917593, - email: jacs@km.dk
Provst Michael Fagerlund, tlf. 20428548, email: mfa@km.dk
Udvalgssekretær Marianne Schwartz, tlf. 54840700 - email: msc@km.dk


Læs mere om præstepraktik her

Landsforenings Blad besøgte præstepraktikken i 2018 og bragte efterfølgende en artikel.
Den kan du læse her.