Fortsæt til hovedindholdet
Konsulenter
Gerontokonsulent

Gerontokonsulent Lisbeth Mannerup Nielsen

Lisbeth Mannerup Nielsen, sognepræst i Aastrup Kirke og gerontokonsulent med særligt fokus på demens

 

Som gerontokonsulent kan jeg hjælpe kolleger, der ønsker inspiration og sparring omkring arbejdet med ældre i sognene. Det kan være sparring omkring afholdelse af gudstjenester på plejecentre og inspiration til at øge samarbejdet med plejecentrenes ledelse og personale eller vidensdeling og inspiration til nye ideer til, hvordan vi kan være kirke for ældre, personer med demens og deres pårørende. 

Jeg kan være behjælpelig med at støtte eksisterende netværk og hjælpe til at skabe nye, herunder etablere kontakt til kommunernes demenskoordinatorer- og konsulenter samt relevante foreninger og interesseorganisationer. 

Jeg kan kontaktes af præster, kirkelige og kommunale medarbejdere og andre, der har behov for sparring i forbindelse med arbejdet med åndelig omsorg for ældre.

Et af mine fokuspunkter er at videreudvikle samarbejdet mellem kirker, kommuner og sundhedsvæsen, for at vi kan inspirere og hjælpe hinanden med at drage omsorg for de svageste ældre. Jeg er særligt optaget af de udfordringer, personer med demens og deres pårørende står i.

Som konsulent er jeg også tovholder for Udvalget for ældre og kirke i Lolland-Falsters Stift. Udvalget arbejder for at pege på vigtigheden af åndelig omsorg for samfundets ældre og ønsker at sætte fokus på og styrke det gerontopædagogiske arbejde i sognene i Lolland – Falsters Stift. Udvalget planlægger og afholder kurser for stiftets præster, kirkemusikere og andre interesserede. Det er udvalgets ønske at etablere en vidensbank, som stiftets præster kan hente inspiration fra til arbejdet med ældre.

Alle er meget velkomne til at kontakte mig for at høre nærmere om gerontokonsulentens arbejde.

Kontakt Lisbeth Mannerup Nielsen

Telefon: 54 44 40 06
E-mail: LMNI@km.dk