Nyheder 2020
Nyheder

Opdateret: Landemode 2020

På grund af coronarestriktioner vil årets landemode den 3. oktober bestå af et kort arrangement med gudstjeneste i Maribo Domkirke og derefter udlevering af ny bog fra stiftet

Hvilken sti skal folkekirken vandre ad i fremtiden? Det handler en ny bog om, som udleveres på årets landemode. Foto: Kevin McLaughlin.

SENEST OPDATERET DEN 28. SEPTEMBER

Af biskop Marianne Gaarden

Landemodet (årsmødet i Lolland-Falsters Stift) er en vigtig del af stiftets årlige program. I år er det flyttet til lørdag den 3. oktober, da det ikke kunne gennemføres her i foråret på grund af coronavirus. 

På grund af de aktuelle restriktioner (af 25. september) vil det ikke være muligt at holde landemodet som planlagt i Bangs Have med forplejning og oplæg. Derfor vil landemodet bestå af et kortere arrangement i Maribo Domkirke i forlængelse af årets landemodegudstjeneste. 

Programmet for lørdag den 3. oktober er:

  • 13.00 – Landemodegudstjeneste i Maribo Domkirke ved provst Johannes Kruse Kristensen.
  • 14.00 - Kort præsentation af den nye bog ”Vel mødt under sky på kirkesti. Udfordringer og muligheder for folkekirken i Lolland-Falsters Stift” ved biskop Marianne Gaarden.
  • 14.15 - Uddeling af Lolland-Falsters Stifts initiativpris 2020
  • 14.30 - Tak for i dag og udlevering af et gratis eksemplar af den nye bog til menighedsrådsmedlemmer (inklusiv afgående og nye medlemmer) og præster.

Årets landemodeberetninger fra undertegnede og stiftsrådsformand Susanne Møller vil blive printet ud i skriftlige eksemplarer og uddelt i forbindelse med landemodet. De vil også kunne læses på stiftets hjemmeside efterfølgende.

Alle menighedsrådsmedlemmer vil på landemodet få udleveret et eksemplar af den nye bog "Vel mødt under sky på kirkesti. Udfordringer og muligheder i Lolland-Falsters Stift". Bogen er resultatet af de sidste par års arbejde med udvikling og tilpasning af kirkelivet på Lolland-Falster, og på landemodet vil alle oplægsholdere tage udgangspunkt i den nye bog.

Den handler om udfordringer og muligheder for folkekirken på Lolland-Falster, og om de overvejelser og valg vi står over for i de kommende år. Om hvordan vi også i fremtiden kan være en levende og nærværende kirke, tilstede alle steder i stiftet, hvor der er mennesker, der ønsker at høre evangeliet og være en del af det kristne fællesskab.  Vi har sat det lange lys på i forsøget på at oplyse stien forude, og vi vil gerne invitere læseren med på turen.

Vi håber, at både menigheden, menighedsrådsmedlemmer, præster og kirkefunktionærer samt alle nysgerrige på kirkelivet på Lolland-Falster vil læse denne bog og bruge den som et oplæg til fælles debat om, hvilken folkekirke vi ønsker fremover.

 

Angående tilmelding og refundering

De, der har tilmeldt sig landemode 2020, har indbetalt 125 kroner til Lolland-Falsters Stift. Dette beløb vil blive refunderet hurtigst muligt. 

Selve tilmeldingen gælder stadig til arrangementet i Maribo Domkirke, som er gratis at deltage i. Dette er af hensyn til pladserne i Domkirken.


Hvis du har spørgsmål til de ændrede planer, er du velkommen til at kontakte stiftsadministrationen på lfstift@km.dk eller telefon 54 85 02 11.