Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2020
Nyheder

Biskopper: Gudstjenester aflyses overalt i folkekirken

I forlængelse af regeringens tiltag for at forhindre spredning af corona, aflyses alle gudstjenester resten af marts måned. Nogle kirkelige handlinger kan gennemføres med få deltagere.

Pressemeddelelse:
Myndighederne arbejder målrettet på at forsinke den markant voksende smittespredning af COVID-19 i Danmark og afbøde konsekvenserne heraf.

Derfor er der iværksat omfattende tiltag for at undgå situationer, hvor mange personer opholder sig tæt sammen – bl.a. at alle offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud mv. lukker.

Folkekirkens coronatiltag - se dem her

Gudstjenesterne i folkekirkens kirker er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester er aflyst i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Alle frivillige foreninger og trossamfund uden for folkekirken opfordres kraftigt til at gøre det samme.

Lukningen af indendørs aktiviteter gælder i foreløbigt 14 dage.

Kirkeminister Joy Mogensen opfordrer alle i folkekirken og andre trossamfund til under lukningen at være til stede og tilgængelig for mennesker på andre platforme.

- Brug nettet, brug de sociale medier, brug Skype eller Facebook – gør, hvad der står i jeres magt, for at nå de danskere, der ikke kan komme i kirken. Jeg opfordrer kraftigt alle trossamfund uden for folkekirken til det samme, siger Joy Mogensen.


Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse/bisættelse er ikke offentlige men er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 100 mennesker indendørs. Folkekirkens biskopper har udsendt nærmere vejledning til præster og menigheder.

Alle ansatte og medarbejdere ved folkekirkens stiftsadministrationer og menighedsråd skal foreløbigt arbejde hjemmefra.


Ansatte i folkekirken bedes holde øje med DAP, hvor der vil blive orienteret, når der er nye forholdsregler for folkekirken.