Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2020
Nyheder

Dagens juleklip: Se alle indslagene i årets julekalender

Hver dag i december måned kan man i julekalenderen "Dagens juleklip" finde en hilsen fra en af stiftets præster. Følg med her eller på Facebook

Dagens juleklip besøger i 24 afsnit forskellige sogne i Lolland-Falsters Stift.


24. december

Strandkirken ved Marielyst ved Marianne Gaarden

Den sidste låge i kalenderen er en julegudstjenester fra Strandkirken ved Marielyst. Prædikant er biskop Marianne Gaarden. Se med kl. 12.00, hvor gudstjenesten sendes, og syng med hjemme fra stuerne.

Prædikant: biskop Marianne Gaarden
Organist: Povl Nielsen
Kirkesangere: Tove Rygaard og Hans Iversen

Salmer:

Den danske salmebog nr. 104 - Et barn er født i Betlehem.
Højskolesangbogen (2018) nr. 245 - Nu tændes tusind julelys.
 

Strandkirkens komité vil gerne ønske alle en glædelig jul.

23. december

Maribo Domsogn ved Anne Birgitte Reiter

I Maribo Domkirke kan man se en stor julekrybbe med figurerne fra juleevangeliet. I dag er det lillejuleaften, og i dagens kalenderlåge fortæller domprovst Anne Birgitte Reiter om julekrybbens historie og betydning. 

22. december

Væggerløse Sogn ved Anders Martin Lauritsen

Kom med på besøg i Væggerløse Sogn, hvor Anders Martin Lauritsen byder inden for i Væggerløse Kirke og Strandkirken ved Marielyst

21. december

Søllested-Skovlænge-Gurreby Sogn ved Rebekka Maria Brandt Kristensen

I dag tager sognepræst Rebekka Maria Brandt Kristensen os med en tur til Søllested Kirke, hvor der spilles og synges "Dejlig er jorden".

20. december

Nykøbing F. Sogn ved Lill Arendt Hemmingsen

I dag byder sognepræst Lill Arendt Hemmingsen indenfor i Nordre Kirke, Nykøbing Falster Sogn, hvor hun fortæller en historie om Bent og Erna. 

19. december

Rødby Sogn ved Hanne Lund

Julen er fuld af både glæde og sorg, lyder det i dagens varme julehilsen fra sognepræst Hanne Lund fra Rødby Kirke.

18. december

Utterslev-Købelev-Vindesby Sogn ved Susanne Oxholm Bay Jacobsen

I dagens hilsen fra Utterslev-Købelev-Vindeby Pastorat læser organist Jeppe Nissen en julehistorie fra Sigurd Barretts "Julekalender for voksne". 

17. december 

Stormarks Sogn ved Christian Hyttel

Julen har englelyd, når koret synger i Stormarkskirken. Tak til dem og til sognepræst Christian Hyttel, som står bag dagens låge i julekalenderen. 

16. december

Lindeskovkirken ved Bjørn Krohn

Hvad har Thor og de andre guder fra den nordiske mytologi at gøre med kristendommens Jesus - og kan man sammenligne dem? Det giver sognepræst Bjørn Krohn et bud på i dagens julehilsen fra Lindeskovkirken.

15. december 

Sakskøbing Sogn ved Lisbeth Lumby

En musikalsk hilsen lyder der i dag den 15. december fra sognepræst Lisbeth Lumby i Sakskøbing Sogn - Så er det jul hele året 

14. december

Sandby og Branderslev Kirker ved Janne Christine Funch Svensson

I dagens juleklip er der en lys julehilsen fra Vestlolland, af sognepræst Janne Christine Funch Svensson.

13. december

Nykøbing F. Sogn ved sygehuspræst Birthe Friis

Det bliver en noget anderledes jul på Nykøbing F. Sygehus i år pga. pandemien, og der bliver heller ikke noget luciaoptog. Dagens juleklip kommer fra sygehuspræst Birthe Friis, der fortæller om dagens helgen Santa Lucia, som hjalp de syge og fattige. God tredje søndag i advent

12. december

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sogne ved Tom Friis

Dagens juleklip kommer fra sognepræst Tom Friis. Her fortæller han om advent og om, hvordan Jesu indtog i Jerusalem palmesøndag hænger sammen med juletiden. God lørdag!

11. december

Horbelev og Falkerslev sogne ved Mette Marie Trankjær

Bag dagens låge gemmer sig en hilsen fra sognepræst Mette Marie Trankjær i Horbelev Kirke. Hun fortæller om adventstiden og om en særlig gudstjeneste på søndag, nemlig De Ni Læsninger, som er "et stormløb gennem Bibelen". 

10. december

Brydebjerg-Krumsø Pastorat ved Stine Rugaard Sylvest

I dag den 10. december er der en hilsen fra Brydebjerg krumsø Pastorat, hvor sognepræst Stine Rugaard Sylvest fortæller om julens lys i en mørk tid, ledsaget af skøn julemusik. 

9. december

Radsted-Tårs sogne ved Johannes Kruse Kristensen

I dagens juleklip får provst Johannes Kruse Kristensen hjælp af sit dygtige hold konfirmander til at tænde lys på alteret og i adventskransen, og så synger de nr. 87 i Salmebogen, "Det første lys er Ordet, talt af Gud" (og I må gerne synge med derhjemme). God 9. december!

8. december 

Stokkemarke og Østofte Sogne ved Laura Håkonssen og Hans Maaløe

I Østofte Kirke står sognepræsterne Hans Maaløe og Laura Håkonsson klar med dagens låge. De vil fortælle om dagen i dag, den 8. december, og synge en skøn julesalme.

7. december

Horslunde, Nøbbet, Nordlunde pastorat ved Lizet Jane Wendt

Dagens låge byder på en hilsen fra sognepræst Lizet Jane Wendt i Horslunde Kirke og en fin sang om engle. 

6. december

Tirsted-Vejleby-Hillested-Skørringe pastorat ved Jesper Bacher

I dag den 6. december fortæller sognepræst Jesper Bacher om Sankt Nikolaus, julemandens forfader, som dagen er opkaldt efter. Glædelig 2. søndag i advent.

5. december

Utterslev-Købelev-Vindeby Pastorat ved Susanne Oxholm Bay Jacobsen

I dagens låge gemmer der sig en smuk julesang fra Vindeby Kirke, leveret af Round table Nakskov. Videoen er lagt op af Sognepræst Susanne Oxholm Bay Jacobsen. 

4. december
Rudbjerg Pastorat ved Henrik Gade Jensen

I dag den 4. december skal vi en tur til Rudbjerg Pastorat, hvor juleforberedelserne er i gang i den gamle præstegård. Mød sognepræst Henrik Gade Jensen, der også giver et nummer på klaveret.

3. december
Nordvestfalster Pastorat ved Dorte Hedegaard

I dagens låge her i stiftets julekalender fortæller sognepræst Dorte Hedegaard fra Nordvestfalster pastorat om "Alletiders julekalender". Det er en julekalender, som folkekirkens skoletjeneste i år har uddelt til skoleelever i Sydsjælland, Lolland og Falster.

2. december
Majbølle-Vigsnæs kirker ved Mogens Winther Hvidring

I dagens låge skal vi en tur til Radsted Kirke, hvor sognepræst Mogens Winther Hvidring vil synge en sang. Den hedder "Gud bor i et lys". Glædelig 2. december.

1. december
Maribo Domsogn ved Per Møller

Så er årets julekalender skudt igang. Hver dag frem til jul kan du her på siden se dagens juleklip, hvor en af stiftets præster sender en hilsen. Dagens første låge er fra Maribo Domsogn, hvor sognepræst Per Møller fortæller om advent og forventningen om Jesu ankomst. God fornøjelse og glædelig adventstid.