Aktuelt 2021
Nyheder

Kommunale tilskudspuljer til foreninger

Har jeres menighedsråd en ide til et projekt, en aktivitet eller et tiltag som kan understøtte bosætning, turisme- og landdistriktsudvikling, bevægelse, sundhed eller udeliv, men som mangler finansiering? Så læs med her

Finansiering af projekter eller tiltag

Menighedsråd kan også søge tilskudspuljer i kommunerne. Arkivfoto.

Af Lene Møller Krabbesmark

Både Lolland og Guldborgsund Kommune har en bred vifte af kommunale puljer, hvor foreninger, interessegrupper og organisationer kan søge tilskud til aktiviteter, indsatser og faciliteter der kommer området og lokalbefolkningen til gavn og fx understøtter lokale fællesskaber. Det kan også være til initiativer i samarbejde mellem foreninger og skoler, særligt målrettet børn og unge.

Fx skriver Guldborgsund Kommune: ”Har din forening en idé til et projekt, en aktivitet eller et tiltag, som kan understøtte bosætning, turisme- og landdistriktsudvikling, bevægelse, sundhed eller udeliv, så har I mulighed for at søge om tilskud gennem en af puljerne under kultur- og fritidsområdet i Guldborgsund Kommune.”

På lige fod med grundejerforeninger, lokalråd og idrætsforeninger er mange menighedsråd engagerede i aktiviteter og samarbejder i lokalområdet. Husk derfor på de kommunale puljer, når I søger ekstern finansiering, da menighedsrådenes arbejde ofte understøtter kommunernes mål for udviklingen på Lolland-Falster, og måske vil kunne opnå tilskud derfra.

Læs mere her, også om hvordan man søger:

Guldborgsund Kommune, Tilskud og puljer 

Lolland Kommune, Tilskud og puljer