Aktuelt 2021
Nyheder

Invitation til folkekirkens digitaliseringskonference: Folkekirkens spring ud i digitalisering

Det er nu muligt at tilmelde sig dette års digitaliseringskonference. 

Af Anne-Sofie Holm

Igen i år afholdes folkekirkens digitaliseringskonference, og denne gang er konferencens omdrejningspunkt folkekirkens spring ud i digitalisering.

For med coronakrisens indtog i landet blev folkekirken kastet hovedkulds ud i en uvant situation, der pludselig krævede digitale kompetencer for at være kirke på afstand. Selvom det på mange måder var en stor udfordring for langt de fleste i folkekirken, har coronakrisen også kastet vigtig læring af sig. For uanset hvad blomstrede et væld af digitale tiltag og initiativer frem i de lokale kirker, som gjorde det muligt at være kirke for menigheden på trods af, at samfundet var lukket ned. 

Ved digitaliseringskonferencen stilles spørgsmålet: Er folkekirken kommet styrket ud af krisen, og i så fald hvordan? Kan og bør folkekirken tage nogen af de erfaringer, krisen har tilvejebragt, med sig videre?

Som arrangørerne bag skriver om digitaliseringskonferencen:

"Der er mange overvejelser at gøre sig, når man kaster en gammel, traditionel organisation ud i grundlæggende andre vilkår end de, den oprindeligt er baseret på. Det er derfor også en nødvendig overvejelse, om folkekirken skal og kan spejle sig i samfundets generelle digitale tendenser, eller om der findes en særlig folkekirkelig vej for digitalisering?"

Ved konferencen kan man høre oplæg ved trosredaktør ved Danmarks Radio Christoffer Emil Bruun, der taler om den digitale tidsånd, rektor Sten Tiedemann beretter om begge sider af medaljen ved Folkeuniversitets streaming-succes under den første nedlukning af samfundet, og vores egen biskop, Marianne Gaarden, trækker paralleller mellem digitalisering og tro som helhed. Hendes omdrejningspunkt er, hvordan begge dele kan skabe og opretholde fællesskaber på tværs af tid og rum.

Der vil desuden være en række workshops, man kan deltage i.

Læs mere om tilmelding til digitaliseringskonferencen og programmet for dagen her.

 

Fakta om digitaliseringskonferencen

  • Hvor: Milling Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart
  • Hvornår: Onsdag den 3. november 2021, kl. 9.00 - 16.30
  • Pris: Det er gratis at deltage
  • Hvem står bag: It-Følgegruppen