Aktuelt 2021
Nyheder

Invitation til kursus i peer preaching ved Pia Nordin Christensen

Hvad har formet dig som prædikant, hvordan prædiker du og hvad kunne du tænke dig at arbejde med fremadrettet?

Peer preaching bygger på en homiletisk model som stammer fra Vanderbilt University, USA.

Der arbejdes med den grundantagelse, at der er sammenhæng mellem det, der har formet dig som prædikant, og den måde du prædiker på. Bevidsthed herom er nyttig og kan f.eks. anvendes, hvis du ønsker eller har brug for at ændre noget i din prædikenpraksis.

Formen gør primært brug af reflekterende teams. I kurset vægtes den induktive proces hos deltagerene, dvs. vi møder hinanden med åbne spørgsmål og giver sådan rum for nysgerrighed og åbenhed. Selvom du ikke er på som prædikant, er du altså stadig aktiv i gruppen. Ens forståelse og horisont udvides gennem samtale og dialog. Du skal derfor have lyst til at arbejde med din prædikenpraksis og lade dig inspirere af kollegaer. Tilbagemeldinger viser, at det er kollegialt opbyggende og en konstruktivt måde at arbejde sammen på.

Vi mødes kl. 9- 15 onsdag den 29. september og onsdag den 6. oktober 2021. Dertil skal I hver afsætte knap en time til individuel vejledning torsdag den 7. oktober 2021.

Deltagelse kræver, at I senest den 1. september forbereder følgende:

1. Preacher formation: Du skal i 2-3 punkter (max. 1 A4-side) beskrive, hvad der har været med til at forme dig til den prædikant. Det kan være mennesker omkring dig eller situationer fra barndom/ungdom/studie/lærere/menighed osv.

2. Sermon formation: Du skal sende en prædiken, der optages on location. Vi ser den efterfølgende i fællesskab. Det er helt fint at bruge mobilen og lægge optagelsen på et usb-stik, sende den via WeTransfer eller lægge den ud på en privat YouTube-konto, som jeg kan tilgå via link. Det skal være en prædiken, der er så nogenlunde dækkende for, hvordan du plejer at prædike. Det handler altså ikke om mesterværket, så ingen grund til prædikenpanik eller præstationsangst.

Jeg håber, at I har lyst til at arbejde med egen prædikenpraksis og lyst til at lære af hinanden.

Kursusleder: Pia Nordin Christensen, sognepræst i Frederiksberg Sogn, stiftspræst for efteruddannelse i København Stift, master i homiletik og uddannet som homiletisk vejleder i peer preaching fra Vanderbilt University, Tennessee.

Begrænset deltagerantal: 5 personer

Sted: Østre Alle 2, Nykøbing F

Preacher formation og sermon formation sendes senest den 15. september til Pia Nordin Christensen på e-mail pnc@km.dk.

Tilmelding til Louise Vesterskov Andersen på e-mail LVA@km.dk senest den 10. maj.