Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt 2021
Nyheder

Fyld Danmarks Kirker - med sang!

Søndag den 26. september - den sidste søndag i september - er det igen tid til Fyld Danmarks Kirker.

Mogens Warrer, medlem af Udvalget for Fyld Danmarks Kirker

Er der én god ting, der er kommet ud af coronakrisen er det, at mange danskere er blevet glade for at synge sammen. Og når vi nu i 2021 igen opfordrer til at Fylde Danmarks Kirker den sidste søndag i september, kan det vel næsten ikke gøres bedre end ved at opfordre menigheder over hele landet til at fylde kirkerne med sang. 

Oven på coronanedlukning og -restriktioner er kirkegangen gået tilbage. Mange danskere har været kede af ikke at måtte synge i kirken, eller i hvert fald ikke på den måde, de plejer, for salmesangen er en naturlig del af gudstjenesten. 

I stedet flyttede sangen i corona-tiden ud i det offentlige rum. Der blev sunget fra altaner og på landsdækkende tv. Mange vil føle det som en befrielse igen at kunne vende tilbage til den gudstjeneste, de kender. En gudstjeneste, hvor forkyndelse og fællesskab går hånd i hånd. 

Glæden ved at synge er også en udfordring for folkekirken. For hvordan får vi alle i kirkerummet til at deltage aktivt i den fælles salmesang? 

At synge i samlet flok kræver også mod - mere dét end sangkundskaber. 

I Haderslev Stift har man skabt et begreb, der hedder Salmesangens Søndag, hvor salmerne er helt i fokus. I år er det netop på dagen for Fyld Danmarks Kirker - søndag 26. september - det også er Salmesangens Søndag. Det kan ikke passe bedre. 

En af udfordringerne for Fyld Danmarks Kirker er, at der ikke er gudstjeneste i alle kirker i landet hver eneste søndag. Hvordan får vi så sangen til at lyde også i de kirker, hvor præsten ikke kan være? 

Her har vi en speciel opfordring til menighedsrådene og andre aktive personer i kirkelivet: Tag initiativet! Find nogen, der kan synge for - og nogen der kan spille - ikke nødvendigvis på orglet. Og lad så kirkeklokkerne kalde folk til kirke til en dejlig søndag formiddag, hvor kirken kan fyldes med sang og glæde. 

På den måde bliver der alvor bag ordene: Fyld Danmarks Kirker.

Læs mere om Fyld Danmarks Kirker her og inviter din familie, venner og naboer med til en skøn gudstjeneste.