Fortsæt til hovedindholdet
lfstift.dk
Kalender

Stiftets kalender

05
okt

Kom med til årets Landemode 2023

En gang om året mødes biskoppen med stiftet - provster, præster, kirkefunktionærer, menighedsrådsmedlemmer og andre interesserede - ved landemodet.

Læs mere om programmet og tilmelding her.

28
okt

Hvordan berører gudstjeneste os? Hvilken betydning har dens forskellige dimensioner, salmesangen og lægfolkets involvering? - inspirationsdag ved John Bell fra Iona Community

Kom og vær med til en spændende dag med inspiration til, hvordan vi i fællesskab kan arbejde med gudstjenester i vores lokale sammenhænge.

Dagen ledes af skotske John Bell, præst i Church of Scotland, medlem af den økumeniske bevægelse Iona Community og forfatter og komponist af salmer, der synges udover det meste af verden.

Læs mere om programmet og tilmelding her.

06
nov

Retræte for stiftets præster

Stiftets præster inviteres til at deltage i en retræte på Birgittaklosteret i Maribo fra den 6.november 2023 kl. 10 til 8. november 2023 kl. 10.

Retræten ledes af: pastor emeriti og retræteleder Per Mollerup.

Retræten foregår i stilhed, bortset fra introduktionen ved begyndelsen af retræten.

Tilmelding:

Ansøgning om deltagelse sker til bispesekretær Louise V. Andersen på e-mail lfstift@km.dk senest den 23. oktober 2023. Efter ansøgningsfristen vil I få besked, om I er optaget på retræten. Der er plads til 18 deltagere.

08
nov

Liturgidag for præster og kirkemusikere: ”Så liflig lege vi for vor Herre” – gudstjenesten som fælles legeplads

Det kræver liturgisk, teologisk og kirkemusikalsk omtanke at forberede en gudstjeneste, så det bliver den liflige leg for vor Herre, der synges om i første salme i Salmebogen. På den fælles kursusdag sætter vi fokus på, hvordan præst og kirkemusiker i fællesskab kan fordybe sig i gudstjenestens forløb og sammen undersøge, hvad der skaber et godt flow i gudstjenesten med sammenhæng og nærvær.

Liturgidagen er arrangeret af Sjællands Kirkemusikskole, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Helsingør Stift.

Læs mere om dagens program og tilmelding her.

23
nov

Til stiftets præster: Inspirationsdag om mødet med mennesker med demens og deres pårørende

Få genopfrisket eller styrket din faglighed omkring mødet med mennesker med demens og deres pårørende på denne inspirationsdag.

Læs mere om programmet og tilmelding her.