lfstift.dk
Kalender

Kalender

22
jun

Ordination i Maribo Domkirke

Alle er velkomne til ordination i Maribo Domkirke den 22. juni2019 klokken 15.00. Ordinand er cand.theol. og ph.d. Marlene Ringgaard Lorensen. Stiftets præster er inviteret til at deltage i ornat – af hensyn til stoleopsætning bedes I tilmelde jer på lva@km.dk senest den 17. juni.

11
aug

Døvegudstjeneste kl. 14.00

Efter gudstjenesten er der kaffebord, pris 25 kroner. Kontaktoplysninger: Marie-Louise Bork Winther Døvepræst for Døvemenigheden Øst for Storebælt Højsgårds Allé 67, 2900 Hellerup SMS/Mobiltelefon 30 222 199 Facebook/Døvemenigheden Øst for Storebælt

22
aug

Stiftspræstestævne

Stiftspræstestævnet afholdes den 22. – 23. august 2019 i Maribo og er for stiftets præster og emeriti med temaet: Højmessen som relation og ritual. Programmet kan hentes her og tilmelding kan ske her. Tilmelding skal finde sted senest den 19. juli 2019.

24
aug

Temadag: Hvordan møder man Gud?

Mød to kvinder med hver sit sæt af erfaringer og viden, og få sendt nye ord og tanker ind i den danske kristendoms hverdag anno 2019. For hvordan møder man Gud midt i den moderne verden? Skal man selv søge for at finde, eller kommer Gud til dig i en åbenbaring? Charlotte Rørth, journalist og forfatter, og Helene Hägglund, forfatter og tidligere nonne, vil sætte rammerne omkring en snak om erfaringen af Guds nærvær i Maribo Domkirke den 24. august 2019 kl. 10.00-14.00. Arrangementet er for alle i stiftet, og det er arrangeret af Mellemkirkeligt Stiftsudvalg. Det koster ikke noget at deltage, men man kan bestille en frokostpose (sandwich, vand og snacks) til 100 kroner ved at skrive til provstisekretær Birgitte Antonisen på mail: maribo.domprovsti@km.dk - senest onsdag den 21. august 2019.

04
sep

Stiftskursus: Digitale børn - og deres voksne

Kursusdagen er to-delt med en formiddag med fokus på viden om børn og deres digitale liv, og en eftermiddag med fokus på praksis. Undervisere er Eva Fog, konsulent, underviser og skribent inden for børns digitale liv, og Finn Andsbjerg Larsen, leder af Konfirmandcenteret. Kurset er for præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere. Deltagelse er gratis. Tilmelding senest mandag den 26. august 2019 til Kasper Høyer, kmh@km.dk. Læs mere i kursusprogrammet (pdf) Kursusarrangør: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med Religionspædagogiske udvalg og stiftskonsulenter.

29
sep

Fyld Danmarks Kirker!

Hvorfor kun opfordre til at fylde Danmarks kirker én søndag om året? Hvorfor ikke tage munden fuld og sige: Gå i kirke hver søndag! Det ville alle biskopper, præster og menighedsråd synes var rigtig dejligt, men nok også udtryk for manglende realisme – altså ønsketænkning. Vi skal være realistiske, og vi skal først og fremmest have mulighed for at vise, at det ikke bare er noget, vi siger. Kan vi overbevise det store flertal af danskere, der ikke jævnligt går i kirke, men kommer der til højtider og kirkelige handlinger om, at det er ganske ufarligt, og ovenikøbet dejligt afstressende at “ofre” en god times tid en søndag formiddag på en gudstjeneste, er vi nået et godt skridt videre. Meldingerne lyder på, at her er fællesskab, ro, varme, dejlige salmer og vægtige ord. Som vi har sagt år efter år: Pas på, det kan blive vanedannende! Fyld Danmarks Kirker er blot ét af mange forsøg på at styrke danskernes interesse for kirken også uden for juleaften. I år er det 11. år, hvilket viser, at ideen har vundet genklang mange steder. Kirke er dér, hvor folk mødes, og ordet forkyndes og når vi nu har så mange, pragtfulde gamle og nye kirker at mødes i, er det et naturligt sted at begynde. Formålet med Fyld Danmarks Kirker er at dele evangeliet med flest muligt, og erfaringen er, at mange meget hurtigt opdager, at kirken nok er et gammelt hus, men at den taler til os om emner, som også er relevante i 2019. Kirken er fællesskab, og det er et fællesskab uden pladsproblemer. Er du åben, vil menigheder overalt tage imod og åbne deres verden for nye deltagere. I år hedder Fyld Danmarks Kirker-dagen søndag den 29. september, men skulle det passe dig bedre at gå i kirken en anden søndag, er det ikke nødvendigt at spørge om lov. 29. september kan man dog være ret overbevist om, at vi er flere i kirkerne end normalt. Og det kan man kun glæde sig over. Kig i den lokale gudstjenesteliste og se, hvornår din kirke har højmesse. Vi håber, at kirkerne også i 2019 vil stjæle billedet i dagene omkring søndag 29. september og være med til at give gode oplevelser til mange. Vi ses! —————————————————————-