Fortsæt til hovedindholdet
lfstift.dk
Kalender

Stiftets kalender

03
maj

Årsmøde i Lolland-Falsters Stiftskonvent

Program

Kl. 10.30: Jesper Høgenhaven - Profeti og poesi: Det Gamle Testamente i den kristne tradition

Som salmedigter taler Grundtvig gerne med de gammeltestamentlige salmisters stemme, digter videre ud af det gammeltestamentlige univers ind i sin kristne kontekst. I Grundtvigs teologiske og historiske forfatterskab finder man ret forskellige hermeneutiske perspektiver på Det Gamle Testamente. Hvad fortæller det om Det Gamle Testamentes reception og betydning? Hvilken betydning har Det Gamle Testamente haft i kristen tradition, og hvilken betydning giver det mening, at disse tekster har?

Kl. 12.00: Frokost. Medbring madpakke, øl og vand leverer den fælles kasse

Kl. 12.45: Generalforsamling

Kl. 13.15: Laura Håkansson - Om kristendommen i Selma Lagerlöfs forfatterskab

Gennem højtlæsning og genfortælling af udvalgte fortællinger skal vi høre den kristne livstydning udlagt, der får Selma Lagerlöfs aktører til at blive levende mennesker. Fra de store romaner til de små historier fortæller Selma Lagerlöf om menneskelivet, så læseren fornemmer, at livet er en værdifuld gave, der når som helst kan mistes. Og når alt er tabt og mennesket fortabt, først da begynder historien om det

29
aug

Stiftspræstestævne: Krisebevidsthed og håb

Årets stiftspræstestævne løber af stablen den 29. og 30. august 2023 i Maribo: I Bangs Have og Hotel Søpark. Emnet for stiftspræstestævnet er ”Krisebevidsthed og håb”. Program og nærmere informationer følger.
05
okt

Landemode

Nærmere info følger.