Månedshilsener
Nyheder

Biskoppens månedshilsen oktober 2021

Bær over med hinanden og husk på, at i fællesskab er vi stærkest, skriver biskop Marianne Gaarden i denne måneds hilsen.

Kære alle

Efteråret står for døren. Æble- og pæretræerne bugner af moden frugt, som falder fra træerne, når blæsten rusker i grenene. De gode minder fra sommeren har forhåbentlig bundfældet og lagret sig i sindet, så vi kan trække erindringer om sol og varme frem i den mørkere tid, der nu kommer. Med efteråret følger også mange af de aktiviteter i kirkeåret, som plejer at være med til at sprede lys og glæde rundt om i stiftets kirker og sognegårde.

Efter en ualmindelig travl periode, hvor de talrige post-corona aktiviteter i sensommeren har skulle afvikles, dukker der imidlertid endnu et benspænd op for mange præster og menighedsråd. Den nye ferielov fordrer nemlig, at mange ikke-afviklede feriedage nu skal afvikles. I praksis betyder det, at flere præster og kirkefunktionærer bliver pålagt at holde ferie her i efteråret, alt imens deres arbejde skal dækkes af andre. Det er således ikke præsterne og kirkefunktionærerne selv, der vælger et uhensigtsmæssigt tidspunkt at holde ferie på. Det kan betyde, at travlheden fortsætter en rum tid endnu. Så bær over med hinanden og lad os væbne os med tålmodighed en rum tid endnu.

Den første lørdag i oktober blev årets landemode afholdt i Maribo Domkirke og efterfølgende i Bangs Have. Hvis du ikke havde mulighed for at deltage, kan du læse om en god og berigende dag her, samt læse stiftsrådsformandens og undertegnedes landemodeberetning.

Med efteråret følger også Folketingets åbning, som i år betød mere for mig end vanligt, da jeg fik lov til at holde åbningsgudstjenesten i Christiansborgs Slotskirke. Jeg valgte at prædike over Paulus’ Første Brev til Korintherne, kapitel 12, hvori Paulus understreger, at vi alle er forbundet med hinanden som lemmer på det samme legeme, og at netop vores forskellighed er en styrke for et stærkt fællesskab. Det er et vigtigt budskab, som vi alle kan have gavn af at blive mindet om indimellem. Læs hele prædikenen her.

En af mine yndlingssalmer på denne tid af året er ”Nu står der skum om bølgetop”, hvori det i tredje vers hedder: ”Gud, lær os før din vinters gru som æblerne, der falder nu, at slippe alt vort eget. Din søn var her og viste os, at døden intet finder hos den, som har elsket meget.” Det er gode ord at have i baghovedet, når efterårsblæsten rusker i frugttræernes grenene.

Med venlig hilsen og ønsket om Guds velsignelse til alle
Marianne Gaarden
Biskop

Biskoppens månedshilsen

Hver måned udkommer der et nyhedsbrev fra Lolland-Falsters Stift. Her kan du blandt andet læse biskoppens månedshilsen og få andre nyheder fra stiftet. Skriv dig op til stiftets nyhedsbrev her.