Artikler og udgivelser
Nyheder

Biskop Marianne Gaarden: Hold fast i festen!

Det kan være, at der bliver byttet om på rækkefølgen af fest og konfirmation, men konfirmeret, det bliver alle, som gerne vil.

Lockout-varslet rammer også ansatte i folkekirken, både en mindre gruppe overenskomstansatte præster og en stor grupper af andre ansatte i kirken. Er forårets konfirmationer i fare, hvis konflikten bryder ud? Biskop over Lolland-Falsters stift, Marianne Gaarden fortæller: ”Forældre til kommende konfirmander er i tvivl om, hvorvidt de kan holde en konfirmationsfest, hvis de unge ikke kan konfirmeres i kirken, som planlagt. ”Ingen skal være i tvivl”, siger biskoppen: ”Hold fast i festen og bevar fokus på det kristne budskab, som de unge siger ja til!”

Her i Lolland-Falsters Stift råder vi alle konfirmandforældrene til at holde festerne med glæde på den aftalte dag. De unge skal nok blive konfirmeret, det er blot et spørgsmål om hvornår. Skulle selve konfirmationshandlingen i kirken blive ramt af lockout, så garanterer vi, at alle de unge bliver konfirmeret i kirken, når det hele er faldet på plads igen. Den lille del af konfirmander og forældre, der berøres af en eventuel lockout, bliver informeret af deres konfirmationspræst.

I Lolland-Falsters stift skal over 800 unge mennesker konfirmeres i perioden fra d. 15. april til d. 13. maj. De fleste af præsterne er tjenestemandsansatte, og kan gennemføre konfirmationshandlingen også under en lockout. Til gengæld er de fleste andre ansatte i kirken, f.eks. kirketjenere, organister og kirkesangere overenskomstansatte, og det vil derfor være en noget anden konfirmation, hvis præsten skal gennemføre gudstjenesten alene.

Marianne Gaarden siger: ”Vi respekterer den danske model, og vi respekterer de unge mennesker. Derfor anbefaler vi, at de afholder de fester, der er planlagt gennem lang tid. Den kirkelige konfirmation, som de har forberedt sig på gennem et helt år sammen med deres konfirmationspræst, bliver også gennemført på et tidspunkt. Nu kan det være, at der bliver byttet om på rækkefølgen af fest og konfirmation, men konfirmeret, det bliver alle, som gerne vil. Så hold fast i festen!”

 

Lolland-Falsters hjemmeside opdateres, når der er nyheder om den konflikt, der er varslet. Du kan læse mere her.