Fortsæt til hovedindholdet
Funktionspræster
Migrantpræsten

Migrantpræst 
Olga Grygorieva Kohen

Sognepræst 
Olga Grygorieva Kohen

Kontakt

E-mail: olgk@km.dk
Kirke Allé 1
4970 Rødby

Træffes efter aftale
Mandag er fridag

Mennesker fra andre lande og kulturer er ikke noget nyt eller overraskende i Danmark, og slet ikke her på Lolland-Falster. Området har en lang historie med udlændinge, som med håbet om et bedre liv og arbejde, kom og fortsætter med at komme hertil. For nogle af dem er Danmark kun en station i deres livsforløb. Andre har sat deres rødder i den frugtbare lollandske muld. Mange polske efternavne sammensat med danske fornavne på dørskiltene er et godt bevis på dette. 

Hvem er disse udlændinge? Hvordan har de det, og hvordan lever de som nyankomne i Danmark? Hvordan har danskerne det med dem?

Kan den danske folkekirke være det sted, hvor den danske og udenlandske kultur mødes til en gavnlig, opbyggende og frugtbar dialog og gensidig støtte? For selvom de nyankomne udlændinge taler et andet sprog, har andre traditioner og en anden historisk baggrund, deler mange af dem den kristne kultur og de kristne værdier med os.

Som migrantpræst stræber jeg efter at undersøge, udvikle og føre muligheder ud i livet, som gør den danske folkekirke gældende i det nutidige perspektiv, hvor mennesker lever deres liv, får en familie og arbejder på tværs af landenes grænser. Det påbegyndte arbejde på Femern-forbindelsen med megen udenlandsk kraft gør i den grad dette globale perspektiv til en realitet her i Lolland-Falsters Stift. Mit arbejde omfatter både det akademiske (jeg planlægger med at gå i gang med et ph.d.-projekt) og det praktiske (jeg sætter konkrete aktiviteter i gang).

Apostlen Paulus formaner, at vi hver især skal bruge de talenter, vi har fået, til at opbygge og forstærke det kristne fællesskab. Jeg har en sammensat russisk-ukrainsk baggrund og kom til Danmark som voksen, helt alene. Jeg kan derfor nemt forstå, hvordan man føler sig som ny i Danmark, et sted, hvor man ikke kender så mange og ikke har den vante omgangskreds og ikke helt har kendskab til, hvordan samfundet fungerer. Med baggrund i min livshistorie håber jeg, at jeg kan være med til at hjælpe nyankomne til at føle sig bedre tilpas i Danmark.  På den måde, forsøger jeg at gøre som apostlen påbyder os: Jeg bruger mine kompetencer til at forstærke det kristne fællesskab i stiftet.

 

Læs mere om sogne- og migrantpræst Olga Grygorieva Kohen i artiklen her.