Teologihøjskole, vandringer og sæsonkirker
Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring

Sydhavsøerne har en storslået natur, hvor der sjældent er langt mellem vand, skov og enge. Med udgangspunkt i Pilgrimshuset i Maribo kan du finde vandreruter, komme på retræte og få inspiration til pilgrimsvandring.


Mottoet for Lolland-Falsters Stift er "fra fordybelse kommer fornyelse". Det at finde ro, nærvær og fællesskab i en travl og omskiftelig verden har høj prioritet i det naturskønne stift. Et særligt fokusområde er derfor pilgrimsvandring - den gamle, kirkelige tradition for at bevæge sig i fællesskab og bruge naturen som ramme om den eksistentielle rejse.

Lige ved Domkirken og de 600 år gamle klosterruiner ligger Pilgrimshuset i Maribo, som har til formål at tage imod og vejlede alle, der gerne vil vandre, fordybe sig, mærke naturen og finde fællesskaber. Huset drives på et folkekirkeligt, økumenisk grundlag og samarbejder med Birgitta-klosteret, Domkirken og andre lokale aktører.​ 

Pilgrimshuset er et sted, der indbyder til refleksion, fordybelse, ro og nærvær. Og endelig er det et sted, der indbyder til masser af pilgrimsvandring. I den hyggelige café kan man nyde god mad og drikke, og man kan overnatte på Pilgrimshusets herberg.

Pilgrimspræst Anne Louise Hanson arrangerer vandringer i stiftet og holder hver uge en kort morgenandagt i kirken. Find information om vandringer og andagter her: www.pilgrimshus.dk/

Kom med på pilgrimsvandring


Hvordan foregår en pilgrimsvandring? Kristeligt Dagblad var med på en onsdagsvandring nær Maribo.
Læs mere her.
 

Interview med pilgrimspræst Anne Louise Hanson om det at vandre.
Læs mere her

Det er populært som aldrig før at gå pilgrimsvandring. I centrum for pilgrimsbevægelsen står de syv pilgrimsord: 

Frihed, enkelhed, langsomhed, stilhed, bekymringsløshed, åndelighed og fællesskab.

De syv ord ligger blandt andet til grund for syv særlige temaruter i stiftet, som du kan læse mere om i Pilgrimskortet - et kort over lokale vandreruter, som kan købes i Pilgrimshuset og i turistbureauerne i Maribo og Nakskov.
 

Kontakt:

Pilgrimspræst Anne Hanson


Tlf.: 20145023
Email: anlh@km.dk

 

Pilgrimshuset ligger ved siden af Maribo Domkirke.