Tema og debat
Projekt "Kirke med mere" (2018)

Projekt "Kirke med mere"

Den 18. september 2018 blev projektet "Kirke med mere" igangsat i en fyldt Majbølle kirke med deltagelse af menighedsråd, stiftsadministration, konsulenter, borgmestere og mange andre.


Projektets formål:

  • Det skal være lettere at være menighedsråd med ansvar for kirkebygninger, og der skal være mere hjælp at hente i stiftet. 
  • Samtidig kan der være brug for inspiration og vejledning til at bruge kirkerne også til andet end gudstjenester og kirkelige handlinger, primært for de kirker, der ikke så ofte er i brug.

Teologisk konsulent Karen Marie Leth-Nissen er leder af projektet, og hun stiller sig gerne til rådighed, hvis menighedsrådet har nogle idéer til at bruge kirken til mere. Karen Marie kan kontaktes på mail: KML@km.dk eller på telefon: 54 85 02 11 (mandag og tirsdag).


”Kirke” er mere end kirkerummet

Biskop Marianne Gaarden: Det er ikke murstenene i sig selv, der er hellige – det er mennesker, der bekender den kristne tro og fejrer gudstjeneste sammen. Læs artiklen

Reportage fra debatmødet om "Mere end kirke"

Menighedsrådene var inviteret til debat om to emner: Kan kirken bruges til andet end gudstjenester, og kan byggesagerne forenkles for menighedsrådene. Læs artiklen

Invitation: Skal kirken være mere end kirke?

Invitation til debatmøde den 18. september 2018. Se invitationen