Fortsæt til hovedindholdet

Lolland-Falsters Stifts julekalender 2022

Følg med i

Hver dag fra den 1. til den 24. december fortæller ansatte og præster i stiftet om et særligt stykke kunst fra deres egen kirke.

Det kan være en detalje på altertavlen, en udskæring i prædikestolen, et krucifiks, en inskription, et billede, et kalkmaleri eller måske en gravsten på kirkegården. 

Følg med hver dag her på siden eller på Lolland-Falsters Stifts facebookside her.

Den 1. december

Sognepræst Birthe Friis fortæller om altertavlen i Nordre Kirke.

Den 2. december

Sognepræst Tom Friis fortæller om den rekonstruerede runesten ved Sønder Kirkeby Kirke.

3. december

Bag dagens låge gemmer sognepræst Kasper Høyer fra Landet Kirke sig. Han fortæller om kirkens altertavle, der gemmer på en helt særlig detalje.

4. december

Ved første øjekast er der måske ikke noget underligt ved Stormarkskirken. Men er der mon det alligevel? Det fortæller sognepræst Laura Håkansson om i dagens juleklip.

5. december

I Væggerløse Kirke fortæller sognepræst Anders Martin Lauritsen om en af sine driftige forgængere, som (selvom det er mange år siden, han levede) stadig har en finger med i spillet hver eneste søndag.

6. december

Fejø Kirke har en helt særlig magi, hvis man spørger sognepræst Dorte Mikuta. Hun fortæller her om kirkens historie - og om, hvad hun selv er allermest betaget af ved den lille kirke ved havet.

7. december

Bag dagens låge gemmer sognepræst Mette Marie Trankjær sig. Hun viser og fortæller om den utroligt detaljerede mariaaltertavle, der er i Horbelev Kirke. Der gemmer sig nogle små detaljer, det gør den helt speciel.

8. december

Fra Horslunde Kirke fortæller sognepræst Lizet Jane Wendt om nogle kister, der rummer nogle helt særlige personer med stor betydning for Lolland-Falster.

9. december

Spiret på Radsted Kirke har en dramatisk historie. Det fortæller provst i Lolland Østre Provsti Johannes Olav Kruse Kristensen om i dagens juleklip.

10. december

I Rødbyhavn Kirke viser sognepræst Sarah Schelde et messehagel frem, som ikke bare er smuk men også propfyldt med symbolik.

11. december

Sognepræst Lisbeth Lumby er steget til vejrs i Sakskøbing Kirke. Hvad mon hun vil fortælle om?

12. december

I Kettinge Kirke er der mange flotte kalkmalerier. Men det kalkmaleri, sognepræst Monica Djarnis fortæller om i dag, har en helt speciel historie.

13. december

Altertavlen i Lindeskovkirken kan måske i første øjekast synes lidt kold og mat - men for sognepræst Bjørn Krohn rummer den et utal af historier.

14. december

Aastrup Kirke er måske mest kendt for sine kalkmalerier, men i dagens afsnit sætter sognepræst Lisbeth Mannerup Nielsen fokus på den rigt udsmykkede prædikestol.

15. december

I Nysted Kirke har de en utroligt detaljerig altertavle, fuld af historier og symbolik. Sognepræst Ida Støckel Rolle viser og fortæller om nogle udvalgte detaljer.

16. december

Tillitse Kirke blev for et par år siden ramt af et voldsomt lynnedslag - men nu er den langt om længe ved at være klar til at lægge ramme om julen igen. Sognepræst Henrik Gade Jensen viser og fortæller.

17. december

I Branderslev Kirke gemmer sig en sjov inskription på en kirkebænk, fortæller sognepræst Janne Svensson.

18. december

I dagens afsnit er vi endnu en gang i Aastrup Kirke. Denne gang fortæller graver Hans-Henrik Hildebrandt om en drabelig historie, der ifølge sagnet har sat sine spor i kirkens ydermure.

19. december

I Maribo Domkirke kan man finde den såkaldte landemodesal bag alteret. Her gemmer sig et gammelt alterskab med et helt specielt billede. Domprovst Anne Birgitte Reiter viser og fortæller sammen med Thomas Lassen.

20. december

I Gurreby fortæller sognepræst Rebekka Maria Brandt Kristensen en historie om et gravsted. Men det er ikke et hvilket som helst gravsted. 

21. december

Sognepræst Susanne Oxholm Bay Jacobsen er taget på skattejagt i Utterslev-Købelev-Vindeby Pastorat.

22. december

I Stubbekøbing Kirke fortæller sognepræst Jacob Nørgaard Scheving historien om en helgen, der har haft stor indflydelse på den måde, vi fejrer julen på i dag.

23. december

Kirkegårdsassistent Stanley Priergaard viser og fortæller om en helt særlig grav på Nakskov Kirkegård.

24. december

Hvis man besøger Hunseby Kirkegård, møder man en helt exceptionel grandækning. Graver og kirketjener Tina Hansen fortæller - ikke bare om grandækningen, men om det gode samarbejde, kirkegårdsteamet lægger for dagen.