Fortsæt til hovedindholdet
Lolland-Falsters Stifts Sociale Arbejde
Nyheder

Kan myrer spises?

Kan myrer spises? Det og mange andre naturrelaterede spørgsmål er der nu mulighed for at få svar på med Samvirkende Menighedsplejers familieprojekt. Her har børnefamilier, sammen med frivillige fra menighedsplejen, mulighed for at opleve naturen sammen. Interesserede menighedsplejer i Lolland-Falsters Stift kan også være med. 

 

Undersøgelser viser, at børnefamilier kommer mindre ud i grønne områder end tidligere, og specielt børnefamilier med udfordringer kommer sjældent i naturen. Det vil et nyt projekt fra Samvirkende Menighedsplejer forsøge at ændre, for i naturen handler det ikke om at præstere, men blot om at være. 

Projektet ”Kan myrer spises?” går i al sin enkelthed ud på, at minimum fem børnefamilier kommer på fem ture i naturen. Det er menighedsplejen selv, der planlægger turene: Det kunne være krabbefangst på havnen, jagt efter bænkebidere og andre smådyr under sten og grene, eller måske en udflugt med madkurv eller snobrødsdej til en af Lolland-Falsters mange smukke skove og strande. 

Naturen er vores fælles tredje, og her er der ro og mulighed for samtaler med frivillige fra menighedsplejen eller andre familier. I naturen kan børnene udfolde sig frit, og i naturen kan vi alle forundres over Guds skaberværk, når vi sammen kigger efter forårstegn eller ser solen gå ned en smuk vinterdag.

Samvær, samhørighed og fællesskabet familierne imellem er i fokus – og forhåbentlig knyttes der bånd, som rækker ud over de fem ture, både blandt familierne og de frivillige i menighedsplejen.

Fakta

Hvad er ”Kan myrer spises?”

  • Et projekt fra Samvirkende Menighedsplejer, støttet økonomisk af Friluftsrådet
  • Fem ture for minimum fem familier
  • 1500 kr. til rådighed pr. tur (to ture kan slås sammen til en tur med overnatning)
  • Aktiviteten skal drives af den lokale menighedspleje, der har faste frivillige med på turene og som efterfølgende inviterer familierne med til andre aktiviteter, så netværket fastholdes.
  • Projektmidlerne gælder 2022 ud, så alle ture skal afholdes i 2022.

Hvorfor aktiviteter i naturen?

  • Plads til at være og plads til ro og eftertanke
  • Familierne får mulighed for at opleve skaberværket udfolde sig
  • Masser af sanseoplevelser og udfordringer for børnene
  • Venskaber mellem familier

 

Er I også blevet nysgerrige på, om myrer kan spises? Eller har I i menighedsplejen lyst til at tage børnefamilier med ud i naturen? Så kan I læse mere her: Kirkelige aktiviteter der foregår i skaberværket

 

Vil I i gang med aktiviteten, eller blot høre mere? 

Kontakt diakonikoordinator Birgitte Engelhardt på e-mail ben@km.dk eller tlf. 54 84 07 00.