Nyheder
Nyheder

Sognerejse til Israel i 2019

Tag med Hunseby sogn til de mest kendte bibelske steder.

Hunseby sogn arrangerer en sognerejse til Israel fra den 15. september til den 22. september 2019 med sognepræst Gitte Sylvest Larsen og Unitas rejser!

Vi skal overnatte i Jerusalem de første 4 dage, og de sidste 3 dage overnatter vi ved Genesaret sø. Det er en klassisk sognerejse til de mest kendte bibelske steder (se rejseprogrammet nedenfor).

Sognerejsen koster 12.995,00 kr. med halvpension, hoteller, fuldtids guide, fly, al transport og alle entreer.  Vi skal være mindst 20, før turen bliver til noget. 

Hvis der er nogen, der har lyst til at tage med og eventuelt kender nogen, der også kunne tænke sig at tage med, så kontakt sognepræst Gitte Sylvest Larsen, Hunseby sogn, på tlf: 54 78 05 48, eller email: gsla@km.dk.

Deadline for tilmelding er: 15. december 2018. 

Rejseprogram:

Dag 1: Afrejsedag

Afrejse med fly fra Danmark til Tel Aviv. Vi ankommer til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv, hvorfra vi kører til Jerusalem sammen med vores dansktalende guide. Vi checker ind på hotellet og får herefter det første indtryk af Den Hellige Stad. Overnatning i Østjerusalem de fire første nætter. (-/-/A)

Dag 2: Oliebjerget, Getsemane Have og vandring i Jerusalems gamle bydel

Dagens program begynder med en tur i Østjerusalem til Oliebjerget. Herfra går vi ned ad bjergsiden. Vi  følger Palmesøndagsvejen og passerer undervejs flere kirker. Først den tåreformede Dominus Flevit, som oversat betyder Herren græd, og videre til den markante russiske kirke, før vi når ned til Getsemane Have. Det siges, at træerne er så gamle, at de så Jesus bede. I bunden af Kedrons Dal ligger Mariæ Gravkirke, som det er muligt at besøge.

Bagefter går det op mod Golgata. Vi begynder på Via Dolorosa og kommer forbi Betesda Dam og Skt. Anna Kirken med den berømte akustik. Vi er på vej til Gravkirken og de fem sidste stationer på Via Dolorosa.

Resten af dagen er til fri disposition. (M/-/A)

Dag 3: Det Døde Hav, Masada og Qumran

Dagen byder på en ørkentur mod syd gennem Judæas ørken på Vestbredden til Det Døde Hav og Masada i Israel, der var Herodes’ gamle klippefæstning. Det var her, et stort antal jødiske frihedskæmpere i år 73 begik kollektivt selvmord for ikke at falde i den romerske hærs hænder.

Ved Det Døde Hav bliver der mulighed for at bade i det saltholdige vand - en meget speciel oplevelse. Turen fortsætter langs søen. Her passerer vi Qumran, hvor det fantastiske fund af Dødehavsrullerne fandt sted i 1947. Inden vi kører tilbage til Jerusalem, besøger vi Jeriko, en af verdens ældste byer. (M/-/A)

Dag 4: Betlehem og sightseeing med bus i det moderne Jerusalem

Vi kører de få kilometer fra Jerusalem til Betlehem på Vestbredden, hvor vi besøger Fødselskirken, som ifølge traditionen er bygget over det sted, hvor Betlehemsstalden lå, og hvor Jesus blev født. Vi tager også ud på Hyrdernes Mark, inden vi kører tilbage til det vestlige Jerusalem. Undervejs besøger vi Herodion, der er bygget som både slot og fæstning cirka år 25 f.Kr.

Jerusalem er naturligvis mere end gamle hellige steder. På byturen passerer vi blandt andet Det Israelske Museum, der indeholder kopier af Dødehavsrullerne. Vi kommer også forbi det israelske parlament, Knesset, og museet Yad Vashem – Holocaustmuseet, der er opført til minde om de omkring seks millioner jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. (M/-/A)

Dag 5: Genesaret Sø via Nazaret og Kana

Vi forlader Den Hellige Stad for at tage nordpå til Nazaret, hvor vi skal besøge det storslåede bygningsværk, Bebudelseskirken, som er Mellemøstens største katedral. Det var her, englen besøgte Maria. Via Kana, den berømte bryllupsby, går turen til Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste tre nætter. (M/-/A)

Dag 6: Galilæa

Vi befinder os nu i evangeliernes Galilæa, centrum for Jesu virke. Dagen begynder ved Saligprisningernes Bjerg, der ligger højt hævet over Genesaret Sø med en utrolig smuk udsigt over søen. Ved Tabgha er der bygget en kirke, hvor man formoder, bespisningsunderet har fundet sted. Vi skal se kirken og her også en fornem mosaik, der viser brød og fisk, som Jesus fik stillet til rådighed. Fra Tabgha kører vi til Kapernaum, hvor apostlen Peter boede, og hvor Jesus kaldte sine to første disciple. Programmet afsluttes med en sejltur på Genesaret Sø og et besøg på et museum, hvor vi blandt andet kan se rester af en båd fra Jesu tid. Resten af dagen er til fri disposition. (M/-A)

Dag 7: Golanhøjderne

Golanhøjderne er i dag et af israelernes foretrukne udflugtssteder, og har man først set udsigten ned over Genesaret Sø og Galilæa, forstår man hvorfor! Vi skal denne dag også til Banias, der i Det Nye Testamente hedder Caesarea Philippi. Byen har blandt andet en af de vigtigste kilder med vand til Jordanfloden. (M/-/A

Dag 8: Hjemrejsedag

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til Tel Aviv. Herfra flyver vi midt på eftermiddagen til Danmark, hvor vi lander ud på aftenen. (M/-/-)