Nyheder
Nyheder

Nyt Folk&Kirke handler om dommedag

Det kan godt være, at vi ikke længere
tror på Gud, men dommedag lever i bedste velgående – i
kunsten, videnskaben og den politiske debat.

I dette nummer sætter magasinet fokus på et emne, som tidligere var kirkens domæne, men som i dag dukker op overalt i samfundsdebatten: Dommedag!

“I dag skal man ikke gå i kirke for at høre en ordentlig dommedagsprædiken. Man behøver bare tænde for fjernsynet eller åbne sin Facebook, så vælter det ud med dystre profetier om verdens nært forestående undergang,” siger redaktør Kåre Gade.

Vi frygter klimaforandringer, atomkrig og økonomisk kollaps, og ligesom middelalderens mennesker tilskyndes vi til at angre, omvende os og tillægge os en beskeden livsførelse. Men der er én afgørende forskel på kristendommens dommedag og den dommedag, vi møder i kulturen, mener Kåre Gade: 

“Gud er taget ud af ligningen. Vi er stadig syndere, men nu skal vi også være vores egen dommer. Og det bliver dommen ikke nådigere af.”

Folk&Kirke taler med danskere, der forbereder sig på eller forsøger at forhindre verdens undergang. Kunstnere fortæller om den frygt og fascination, der får dem til at beskæftige sig med dommedag. Og præster og teologer forklarer, hvordan de forstår den kristne dommedag.

“Det er et dystert emne, men også et emne, der egner sig rigtigt godt til Folk&Kirke. Vi kan tage tidens gudløse dommedagsforestillinger alvorligt og samtidig fortælle, at det er et emne, som kristendommen har en anderledes positiv opfattelse af,” siger Kåre Gade.

Magasinet kan læses online her:

Hvad er Folk&Kirke?

Folk&Kirke er et folkekirkeligt magasin til dem, som ikke nødvendigvis
opfatter sig som kristne eller troende. Hvor kirkelige publikationer ofte er optaget af at fortælle, hvad der foregår inde i kirken, tager Folk&Kirke del i samtalen ude på torvet.
Vi sætter fokus på emner, der optager danskerne, og lader forskellige stemmer komme til orde i temanumre om kultur og kristendom. Folk&Kirke har bl.a. handlet om kærlighed, skyld, død og mad (!).
Folk&Kirke produceres af Helsingør Stift og udgives desuden i Fyens, Lolland-Falsters,Roskilde og Aarhus Stifter. Det udkommer årligt og distribueres til kultursteder, biblioteker, museer, kirker, cafeer og biografer. Magasinet modtog i 2015 Anders Bording-prisen.