Nyheder
Nyheder

Hvem skal modtage Lolland-Falsters Stifts Kirkelige Initiativpris 2018?

(Artiklen er opdateret i forhold forlænget indstillingsfrist)
Indstilling til Kirkelige Initiativpris 2018 i Lolland-Falsters Stift er skudt i gang– og du er med til at bestemme hvilket initiativ, der skal vinde!

Initativprisen blev i 2016 tildelt det diakonale projekt GLAD-gudstjenester.
Daværende stiftsrådsformand Bent Normann Olsen overtrækker prisen til sognepræst Hanne Lundsgaard, Toreby, og kultur- og kirkemedarbejder Erik Christoffersen, Nykøbing F.


Menighedsrådsmedlemmer, præster og menigheder har nu mulighed for at indstille gode kirkelige initiativer i sognene/provstierne/stiftet til Lolland-Falsters Stifts Kirkelige Initiativpris. Prisen uddeles på årets Landemode onsdag den 13. juni 2018 i Rest. Bangs Have Maribo.

Kirkelig Initiativpris
tildeles en personer eller en gruppe af personer, der i løbet af året har taget et godt initiativ til styrkelse af det kirkelige liv. 

Det kan være menighedsrådet, der har en aftale med den lokale brugsuddeler om, at han sammen med uges tilbud, der sendes ud på sms, også skriver om ugens gudstjenester og om gratis kaffe i graverhuset på kirkegården, eller præstefamilien, der holder juleaften for alle i sognet, der ikke har nogen at holde jul sammen med, eller noget helt tredje. Der findes masser af gode og kreative kirkelige initiativer rundt om i stiftet, som fortjener at blive delt – så andre menigheder og kirker kan lade sig inspirere.

Indstillingen, som skal indeholde en kort beskrivelse af initiativet og meget gerne et foto, skal være stiftsadministrationen i hænde senest søndag den 27. maj 2018 og fremsendes på mail til: LFSTIFT@km.dk.

Alle indsendte indstillinger offentliggøres på stiftets hjemmeside mandag den 28. maj, hvorefter der kan stemmes frem til fredag den 8. juni 2018. Det initiativ, der opnår flest stemmer, bliver kåret som årets kirkelige initiativ 2018.

Det smukke håndlavede kors er velvilligt doneret af Den gamle smedje i Sakskøbing.

Spørgsmål til og om stiftets Kirkelige Initiativpris kan rettes til Marianne Schwartz i Stiftsadministrationen på telefon: 20 40 85 30 eller på mail: msc@km.dk.

Om Kirkelig Initiativpris i Lolland-Falsters Stift

Det var Stiftsrådet, der i 2013 besluttede, at der  hvert år på landemodet skulle belønnes et initiativ, der på sogne-, provsti- eller stiftsniveau kunne være virke som inspiration for andre.

Vindere af initiativprisen har siden 2013 været:
2013 - Konfirmandprojeketet i Gedser
2014 - Det stor fælles påskeprojekt med fernisering i Domkirken af
           kæmpe tæpper m.v.
2015 - Hverdagsfamiliegudstjenester i Våbensted
2016 - GLAD-gudstjenester i Sundkirken
2017 - Forbøngruppen i Maribo

2018 - ???