Nyheder 2020
Nyheder

Sådan kan du bruge Skovkirken

Savner du et sted at finde ro og bede en bøn? Skovkirken på Vestlolland er stadig åben og kan benyttes, hvis man følger myndighedernes retningslinjer, skriver kirkens præst Susanne Oxholm Bay Jacobsen

Sidste sommer var der masser af liv i Skovkirken. Besøgende skal under den nuværende coronakrise være få ad gangen og holde afstand til andre.

Af Susanne Oxholm Bay Jacobsen, præst i Skovkirken

Vi er mange i denne tid, som savner at kunne komme ind i vores skønne kirker rundt om i stiftet, men Gud er ikke kun i kirkerummet, Gud er også at finde i naturen, ja han er der, hvor vi søger ham.

Derfor kan vi i de kommende dage huske, at der på Vestlolland i Karlelunden er et kirkerum, som ikke er lukket – nemlig Skovkirken. Karlelunden er en skov, som ligger nær Nakskov, og skoven er åben hele året rundt. I Skovkirken er der masser af rum til fordybelse. På denne tid af året blomstrer anemonerne. Der er så smukt herude, og det er et oplagt rum at søge ro og privat andagt i.

Husk at følge retningslinjer
Da samfundet stadig er lukket ned for at mindske coronasmittespredning, skal man tage sig nogle forholdsregler, før man besøger Skovkirken. Der gælder samme retningslinjer, som i resten af samfundet.

Hvis du er syg, så bliv hjemme uanset hvad. Men du kan godt besøge Skovkirken som enkeltperson eller et par stykker ad gangen. Husk blot at holde afstand til eventuelle andre besøgende, og husk at spritte hænderne af. Overvej også at besøge Skovkirken på skæve tidspunkter af døgnet for at undgå for mange mennesker.

Find tips til, hvordan du kan bruge Skovkirken, under billedet.

Sådan kan du bruge kirken

Skovkirken er netop oplagt som et sted, hvor du kan dyrke din egen tro i stilhed. Her er et par forslag til, hvordan du kan bruge Skovkirken:

Læs i Bibelen
Tag en bibel med hjemmefra og læs teksten til den kommende søndag. Du kan prøve at tænke over, hvad beretningerne betyder for dig, og om der er nogle temaer fra teksten, som går igen i dit eget liv.
Find den kommende søndags tekst på: www.bibelselskabet.dk/praedikentekst  

Bed en bøn
Du kan bede en bøn. På Bibelselskabets hjemmeside kan du finde bibelord til trøst, som du kan meditere over. Prøv også at formulere din egen bøn.

Syng en salme
Hvad end du er alene eller sammen med en fra din familie, kan du synge en salme under åben himmel. På folkekirken.dk’s hjemmeside kan du finde nogle af de mest populære salmer, som du enten kan printe ud og tage med, eller læse på din smartphone, når du sidder i Skovkirken. Find dem her.

 

Her finder du Skovkirken:

Når du kører nordpå ad Nakskovvej på vej mod Horslunde, skal man dreje til venstre ad den lille vej Karlelunden - et par stenkast før Toftevejen, som går gennem selve Løjtofte.

Man fortsætter et par hundrede meter ad denne lille, smalle vej og kommer så til en skovbevoksning, hvor et smukt træskilt med indskriften "Skovkirke" fortæller, at man er på rette vej.