Nyheder 2020
Nyheder

Nyt folk&kirke-magasin handler om de valg, man tager

Valget er dit - eller hvad? Vores valg i livet er emnet i den seneste udgave af gratismagasinet folk&kirke 

Af Malene Bjerre, redaktør for folk&kirke

Vi lever i en tid, der hylder forestillingen om, at vi selv vælger, hvilket liv vi vil have. Vores uddannelse, vores helbred, vores partner, vores fremtid. Til gengæld står vi også selv med ansvaret, hvis det ikke falder heldigt ud. 

 

Fakta

folk&kirke

folk&kirke er folkekirkens magasin om samfund, liv og eksistens. Du kan finde magasinet på cafeer, i kulturhuse, på biblioteker, universiteter og andre offentlige steder. 

Magasinet udkommer fysisk en gang om året med et tema, og stifterne i Danmark bidrager med indhold til magasinet. 
Du kan også finde folk&kirke online, hvor der løbende bliver udgivet artikler, boganmeldelser og klummer.

 

Du kan læse tidligere artikler på folk&kirkes hjemmeside.


I kan få flere eksemplarer ved henvendelse til stiftsadministrationen eller på provstikontoret. Følg også Facebooksiden "folk&kirke".

Derfor har folk&kirke 2020 kastet sig over fænomenet valg. For hvor frit vælger vi, når det kommer til stykket, og skal man gå efter fornuft eller mavefornemmelse, når man tager sine beslutninger? Vi har talt med forskellige fagfolk om, hvad valg overhovedet er, og hvordan man træffer gode valg. Og vi har mødt mennesker, der er blevet ramt af noget, de på ingen måde selv har valgt, og andre, der har taget store valg, og som skal leve med konsekvenserne bagefter. Og vi har spurgt, om kristendommen kan hjælpe os – med at træffe vores valg og leve med dem bagefter.

I dette nummer er der bl.a. artikler med tv-kokken Claus Meyer, Veganerpartiets stifter Henrik Vindfeldt, foredragsholder Julius Mygind, forfatter Amalie Langballe, forsker i nudging Pelle Guldborg Hansen og Kierkegaardeksperten Pia Søltoft. 

Læs bladet her:

Brug Magasinet

Magasinet folk&kirke kan bruges i forløb i folkeskolen, i en studiekreds i kirken eller for konfirmanderne.
Få inspiration til brugen af Magasinet ved at følge dette link

Hjælp med at få folk&kirke ud til de rette læsere 
Folk&kirke henvender sig til danskere, der ikke kommer så ofte i kirken. Der er magasiner på vej til stiftsadministrationen, som vil blive uddelt via provsterne og kunne afhentes på provstikontorerne. Magasinerne kan uddeles til konfirmander eller deles ud på offentlige steder, for eksempel:

• Tilbyd magasinet i forbindelse med samtaler 
• Læg et enkelt eksemplar hos frisøren eller i venteværelset hos lægen 
• Læg flere eksemplarer i forsamlingshuset eller på pizzeriaet
• Brug magasinet som inspiration til foredrag eller studiekredse om valg

Hent flere forslag i folk&kirkes ressourcebank her.
 

Tag del i debatten!
Er du præst, og ønsker du at engagere dig mere i den offentlige debat? Så kan du blive en del af folk&kirkes kommentatorkorps, der bidrager til at sætte eksistentielt spotlys på de aktuelle emner, som optager danskerne. 

Du skal bruge dit teologiske perspektiv til gøre læserne klogere på noget af det, der tales om i Danmark lige præcis nu. Det kan være tv-programmer, politiske skandaler, shitstorms, nationale begivenheder og meget andet. Dit blik hviler i denne sammenhæng ikke på kirken, men ser udad mod resten af samfundet.

For mere information kontakt stiftets kommunikationsmedarbejder Inge Haandsbæk Vestergaard på inej@km.dk.