Nyheder 2020
Nyheder

Hvad er årets bedste kirkelige initiativ?

Der er et væld af kirkelige initiativer i Lolland-Falsters Stift, og nu kan du nominere din favorit til årets initiativpris - fristen er den 30. juni 

Stiftets pris gik i 2019 til morgensang i Nakskov, et fælles projekt i Skt. Nikolai Kirke, Nakskov. Foto: Mogens Warrer.

Af Marlene Laursen

Rundt om i Lolland-Falsters sogne er der ildsjæle, der knokler for at styrke og udvikle kirkens liv. Kreativiteten er stor i de mange initiativer og aktiviteter, som foregår hver uge for både store og små.

Hvert år belønnes et initiativ med Lolland-Falsters Stifts kirkelige initiativpris. Det kan være alt fra et større kirkeligt projekt på tværs af sogne og provstier til en begivenhed i et enkelt sogn. Fællesnævneren er, at der bag initiativet er nogle folk, som tænker kreativt, går nye veje og arbejder ihærdigt på at styrke og udvikle det kirkelige liv.

Sidste års vinder var morgensang i Skt. Nikolai Kirke, Nakskov. Det er et ugentligt arrangement, som konfirmanderne er med til at planlægge i samarbejde med kirkens præst og organist, og det er på kort tid blevet så populært, at det trækker fulde huse.

Formålet med initiativprisen er at sætte fokus på de mange forskellige kirkelige tiltag, der findes på Lolland-Falster, så man kan lade sig inspirere af andre sognes idéer.

Du kan sende dit bud på, hvem der fortjener at få den kirkelige initiativpris 2020 i en mail til lfstift@km.dksenest tirsdag den 30. juni.

Beskriv gerne det projekt, du nominerer, og hvorfor lige netop de fortjener at få prisen. Send gerne et foto med, hvis du har et.

Se de nominerede i avisen
Initiativprisen vil blive uddelt på stiftets årsmøde, også kaldet ”landemode”, lørdag den 3. oktober 2020. Vinderen vil i år blive fundet af et udvalg, som er nedsat af stiftet og som tæller en menighedsrådsformand, stiftsrådsformanden, en organist, to sognepræster og biskoppen.

I løbet af sommeren vil de indsendte nominerede til prisen blive omtalt både på stiftets hjemmeside og i Folketidende.

Biskop oplever stort engagement
Som biskop kommer Marianne Gaarden ofte ud på besøg i kirkerne på Lolland-Falster. Da slår det hende ofte, hvor stor en virkelyst der er i sognene:

”Der er et væld af aktiviteter for både små og store. Salmesang for babyer og deres forældre, ”På sporet af Jesus”-løb for skolebørn, sorggrupper, læsekredse, vandregrupper og meget mere. Der er sågar et vinlaug, der laver altervin.”

Hun mener, at de ansatte og frivilliges store indsats for at skabe kirke- og kulturtilbud fortjener at blive hædret og omtalt:

”Der knokles virkelig, og derfor vil vi med den kirkelige initiativpris gerne være med til at sætte fokus på de mange gode aktiviteter til fælles inspiration.”

 

Se sidste års vinder

I 2019 gik stiftets pris til morgensang i Nakskov - et projekt, som sognepræst Jesper Vigant har taget initiativ til, og som er udviklet i samarbejde med organist Erik Lauge Mikkelsen samt årets konfirmander. Læs mere her.