Nyheder 2020
Nyheder

Gør kirken klar til turister

Sommertid betyder turister, der gerne vil besøge de danske kirker. Læs her, hvordan du nemt kan installere en QR-kode og gøre det lettere for turister at finde information om kirken

Det er relativt enkelt at lave en QR-kode, som besøgende kan scanne med deres telefon for at blive ledt til en hjemmeside med mere information om kirken, som her på Mariager kirkegård.

Af Inge Haandsbæk Vestergaard

Sommeren er over os, og det betyder sommerferie - og turistbesøg i kirkerne.

Mange danskere har en smartphone på sig, når de bevæger sig rundt. Med et enkelt klik kan man med sin mobiltelefon lukke op for information om den lokale kirke - hvis man installerer en såkaldt QR-kode.

QR står for "quick response", og det er en todimensionel stregkode, som mobiltelefoner kan aflæse, enten ved at holde telefonens kamera hen over stregkoden, eller ved at bruge en app til at scanne QR-koder. 

Man danner en QR-kode ud fra et link til en hjemmeside. Når QR-koden scannes, sendes man videre til det link, som QR-koden henviser til.

Det er altså en nem måde at guide kirkens besøgende direkte hen på kirkens hjemmeside eller profil på sociale medier., eller måske til en særlig side om kirkens eller kirkegårdens historie? 

Her følger en guide til, hvordan du med få enkle trin kan installere en QR-kode. Den kode, du får, kan enten bruges på skilte eller blot sættes ind i et word-dokument, som printes ud, lamineres og hænges op i kirken eller på kirkegården.

Trin 1: Vælg det link, du vil bruge og lav QR-koden

I dette tilfælde lader vi QR-koden henvise til www.lfstift.dk. Derfor går vi ind på denne hjemmeside: http://www.qr-koder.dk/ og indtaster stiftets hjemmeside i feltet midt på siden. Klik derefter på "Generer kode", og der vil dukke en ny QR-kode op ude i højre side.

Trin 2: Gem QR-koden

Højreklik på selve koden, og gem den på din computer som et billede. Test med din egen smartphone, om koden virker, ved at åbne kameraet og hold telefonen hen over koden på din computerskærm. Så burde kameraet genkende koden.

Trin 3: Lav en plakat med koden på

Brug word eller andet redigeringsprogram til at lave en plakat, hvor du skriver lidt om, hvad man kan læse eller se, og at den besøgende skal scanne koden med sin smartphone. Plakat kan du printe, laminere og hænge op i kirken.