Nyheder 2020
Nyheder

Sakskøbing-sang vinder årets initiativpris

Efter coronaforårets "Alle kan synge salmer og sange" i Sakskøbing er der planlagt tilsvarende fællessang juleaftensdag

Det blev "Alle kan synge salmer" i Sakskøbing, der vandt årets initiativpris. Her ses prismodtagerne fra højre: Sognepræst Lisbeth Lumby, sognepræst Hanne Tougaard og korsanger Karen Bressing. Ved siden af dem står biskop Marianne Gaarden og stiftsrådsformand Susanne Møller, der overrakte prisen.

Af John Karlsen, Folketidende

Den fællessang, der gik i alle danskeres hjerter efter coronakrisens udbrud i foråret, fik sin egen prisværdige version i Sakskøbing, hvor et kirkeligt initiativ stod bag projektet " Alle kan synge salmer og sange".

Under Lolland-Falsters Stifts landemode i Maribo Domkirke fik folkene bag fællessangen tildelt stiftets initiativpris 2020. Prisen er fremstillet og doneret af smedemester Knud Erik Rasmussen, Våbensted.

Efter en start med 10 korsangere påskedag klokken 10 blev det frem til pinsedag til fællessang 28 forskellige steder. Og til jul venter mere fællessang.

-Vores håb er, at vi kan nå ud til 30 steder på én time juleaftensdag, fortalte sognepræst Hanne Margrethe Tougaard efter pristildelingen.

Målet er at få oprettet 10 hold af sangere, og jagten på dem, der vil være med i projektet, er indledt. Målet er at kunne få hele byen til at være med til at synge julen ind.

> Læs mere om "Alle kan synge salmer og sange" her

Lolland-Falsters Stifts initiativpris

I 2013 besluttede stiftsrådet, at der hvert år på landemodet skulle belønnes et initiativ, der på sogne-, provsti- eller stiftsniveau kunne være virke som inspiration for andre.


Siden da har prisen hvert år været uddelt på stiftets landemode. 

 

Tidligere vindere af initiativprisen:

2013 - Konfirmandprojeketet i Gedser
2014 - Det store fælles påskeprojekt med fernisering i Domkirken af
           kæmpe tæpper m.v.
2015 - Hverdagsfamiliegudstjenester i Våbensted
2016 - GLAD-gudstjenester i Sundkirken
2017 - Forbøngruppen i Maribo

2018 - Væggerløse Strikkeklub

2019 - Morgensang i Skt. Nikolai Kirke, Nakskov