Nyheder 2020
Nyheder

Danmarks yngste menighedsrådsmedlem er valgt ind i Våbensted-Engestofte

18-årige Bjanka Albers valgte at stille op til menighedsrådet for at lære folkekirken bedre at kende. Drømmen er at blive præst, og inden da vil hun gerne have noget erfaring og indflydelse

Bjanka Albers er 18 år og bor i Krårup på Lolland. Foto: Privat.

Af Kenneth Bjørnholt Jacobsen, sognepræst i Våbensted-Engestofte.

- Kan du fortælle lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Bjanka Albers, er lige fyldt 18 år og kommer fra Krårup. Jeg er konfirmeret i Våbensted Kirke, og da jeg gik til konfirmandundervisning i 7. klasse blev jeg interesseret i kirke og kristendom. Jeg fandt en ro i troen og kristendommen og det at komme i kirke. Efter en tid faldt det mig ind, at det nok var den vej, jeg gerne ville – at arbejde med mennesker og gennem min tro give andre mulighed for at finde den samme ro. Og så tog jeg hjem og sagde til min mor, at jeg gerne vil være præst! Hun blev nok lidt overrasket, men hun har støttet mig i det.

- Hvad er der sket siden da?

Jeg har blandt andet været i erhvervspraktik hos præsten i Våbensted-Engestofte, hvor jeg var med til at holde babysalmesang og fik lov at skrive min egen prædiken og planlægge en gudstjeneste. Det gjorde mig mere sikker på, at det var det, jeg skulle. Jeg har også medvirket ved andre gudstjenester, hvor jeg har været med til at dele nadver ud og hjulpet med at tænde lys, læse tekster højt og bede bønner. Nu går jeg på HF på Maribo Gymnasium, og bagefter vil jeg gerne læse teologi på universitetet – måske efter et sabbatår, hvor jeg vil ud og få noget arbejdserfaring. Det sidste halve år har jeg været frivillig hjælper på ældrecaféen, så i sabbatåret kunne jeg godt tænke mig at arbejde med ældre, måske på plejehjemmet.

- Hvorfor valgte du at stille op til menighedsrådet?

Menighedsrådsformanden Knud-Erik Rasmussen ringede til mig en dag og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at blive en del af menighedsrådet. Det ville jeg gerne, så dagen efter tog jeg med til et møde i menighedsrådet. Jeg fandt så ud af, at det møde var selve menighedsrådsvalget, men det gik jo rigtigt godt, og jeg blev sat mere ind i, hvad det vil sige at sidde i menighedsrådet, og hvad det indebærer. Jeg tror, at det bliver et fantastisk godt samarbejde.

- Hvad vidste du egentlig på forhånd om menighedsrådsarbejde?

Faktisk ikke så meget. At man diskuterer, hvad der skal ske med kirkerne, og lægger budgetter. Men ellers ikke så meget endnu. Jeg ser frem til at lære noget af de andre i menighedsrådet.

- Hvad er dine forventninger til at sidde i menighedsrådet?

Jeg glæder mig meget til at komme i gang, det er en rigtig fed chance. Jeg er ret sikker på, at jeg skal arbejde i folkekirken, så nu kan jeg få noget erfaring og indflydelse.
 

Det nyvalgte menighedsråd, som Bjanka Ablers er valgt ind i, tiltræder efter planen 1. søndag i advent.