Nyheder 2019
Nyheder

Nyt i Maribo: Walk in-dåb forener pilgrimsvandring og dåb

Vil du gerne døbes? Så har du mulighed for at komme med på en personlig dåbsvandring i Maribo den 31. august

Når man bliver døbt, bliver man medlem af folkekirken.

Hvis du gerne vil døbes, men af forskellige grunde aldrig er blevet det, så får du nu chancen med et nyt tilbud: ”Walk in-dåb”, som finder sted for første gang lørdag den 31. august 2019 i Maribo Domkirke kl. 10.00.

Dette nye koncept kombinerer to populære tendenser i folkekirken, nemlig pilgrimsvandring og drop in-dåb, som på få år har spredt sig til hele landet.

Walk in-dåb henvender sig til dem, der gerne vil døbes i kirken, men ikke uden at have hele kroppen med. Derfor indledes dåben med en vandring på omkring seks kilometer i de smukke omgivelser ved Maribo. Undervejs får man en samtale med pilgrimspræsten om dåbens betydning før og nu. 

Vandringen rundes af i Maribo Domkirke, hvor de der vil kan blive døbt én efter én. Der vil være musik i kirkerummet, og bagefter byder kirken på en forfriskning i forhallen.

God grund til at gå
Når man bevæger sig og langsomt bliver et med naturen, er det som om, at himlen åbner sig over én, og perspektivet på livet bliver større. Derfor er det at vandre et godt sted til fordybelse og refleksion, og især et godt sted at tage de første skridt ud i en nye fase af livet.

Pilgrimspræst Anne Louise Hanson fortæller:

"Kirken er både i bevægelse og samtidig en kirke med gamle traditioner. Reformationens fader Martin Luther mediterede på Fadervor, fordi han var klar over, at ordet skal have dybde og tid. Den meditation foregår også når man vandrer, og pilgrimsvandring er en gammel kirkelig praksis. Man kan sige, at vandringen er som en dåbsoplæring, hvor der er tid til samtale og refleksion.

Tanken bag pilgrimsbevægelsen her i Lolland-Falsterd Stift er netop, at den ydre og den indre vandring går hånd i hånd. Her skal den vandrende ikke præstere noget eller være noget særligt. Her er man fri fra tidens jag og tvang, og man kan i stedet give sig hen til roen og fordybelsen i områdets storslåede natur.”

Program for dagen:

kl. 10.00 – Velkomst i Maribo Domkirke (med kaffe/the og boller)

kl. 11.00 – Dåbsvandring med frokost undervejs

kl. 14.00 – Hvilepause i Pilgrimshuset og mulighed for at klæde om

kl. 15.00 – Dåb i Maribo Domkirke

kl. 15.45 – Afslutning

NB. Medbring selv madpakke, eller bestil på forhånd en sandwich ved pilgrimspræst Anne Louise Hanson på tlf. 20 14 50 23 eller email: anlh@km.dk

Husk at medbringe gyldig legitimation med foto, f.eks. kørekort eller pas. Hvis du er under 18 år, skal du have mor eller far med (Husk fuldmagt fra begge forældre. Deltager kun den ene, skal du have fuldmagt med fra den anden). Er du over 18 år, kan du tage to vidner med. Det kan være et par fra familien eller fra vennekredsen, og ellers stiller kirken gerne vidner til rådighed på stedet.