Nyheder 2019
Nyheder

Guide: Seks gode tips til grafisk layout

Sådan finder du de gratis muligheder for at opgradere sognets grafiske udtryk

Selvom Folkekirkens grafiske værktøjskasse er lukket, er der stadig hjælp at hente. Denne plakat blev lavet på kun 30 minutter i programmet Canva.

Folkekirkens grafiske værktøjskasse lukkede 1. august 2019. Så hvad stiller man nu op med sine koncertplakater, pjecer, foldere og illustrationer til Facebookopslag? 

Heldigvis er der en række gratis muligheder for programmer og andre værktøjer til grafisk arbejde. Prøv at gå på opdagelse i nogle af følgende:

 1. Canva tilbyder et hav af skabeloner, der er meget lette at ændre i. Canva er i udgangspunktet gratis, men nogle af deres designs koster penge. Se hvordan på deres tutorial.
   
 2. Piktochart er lige så godt og har lidt flere ikoner, men hvis du kun bruger gratisversionen, er opløsningen ikke så høj. Til gengæld koster en licens kun 40 dollars om året. Se tutorial.
   
 3. Hvis I har Officepakken med Word, PowerPoint osv., ligger der også en masse gratis skabeloner der. Se en oversigt over dem.
   
 4. Materialebanken på Folkekirken.dk lever stadig. Her kan du finde fotos af brudepar, dåbsbørn, påskeliljer, døbefonte, kirketjenere og organister; coverbilleder til Facebooksiden, memes med salmevers, dåbsfolder og meget mere. Alt sammen til fri afbenyttelse.
   
 5. Amerikanske stockfotos kan virke mod hensigten i en dansk sammenhæng: idylliske og romantiske, som de tit er. Det ændrer dog ikke på, at man sommetider har brug for dem alligevel. Her har konsulentfirmaet Nochmal samlet en liste på 20 billedtjenester med gratisfotos.
   
 6. Gå samtidig i gang med at opbygge jeres egen billedbank bare med en iPhone. (Gen-)læs Kåre Gades guide til gode smartphonefotos.