Nyheder 2019
Nyheder

Festival i Maribo hylder den hellige Birgitta

I første weekend af september er der Birgitta Festival i Maribo. Her fejres byens grundlægger, Birgitta, som stadig er et symbol på åndelighed og fordybelse

Kender du den hellige Birgitta af Vadstena? Hvis ikke får du nu chancen for at lære både hende og Maribos historie bedre at kende. For de to hører sammen. 

Maribo blev til som købstad, fordi der her i slutningen af det 14. århundrede blev opført et Birgittakloster med tilhørende kirke – nu Domkirken i Lolland-Falsters Stift. 

Birgitta af Vadstena (1303-1373), eller den hellige Birgitta, en kvinde af svensk adelsslægt, havde i en række klarsyn fået besked fra Gud om, hvordan hun skulle starte en ny klosterorden, og hvordan den skulle bygges op både fysisk og åndeligt. Dronning Margrethe den 1. kendte Birgitta godt og gav hende jorderne til at skabe sit kloster i landsbyen Skimminge. Da Birgitta også modtog åbenbaringer fra Maria, kaldte hun klosteret for Marias bolig (latin: Habitaculum Mariae) som derved blev til Maribo.

Den hellige Birgitta blev på den måde også Maribos grundlægger.

Maribo Domsogn holder i dagene den 6.-8 september 2019 Maribos første Birgittafestival, hvor Birgittas samtid, religiøsiteten, klosterbyggeriet, maden og meget mere sættes under lup. 

Der vil være mange forskellige aktiviteter i og omkring hyggelige Maribo. Spændende foredrag om Birgitta og hendes tid. Et brag af en koncert med datidens musik i Domkirken. Pop up-skuespil, børneaktiviteter, pilgrimsvandring, besøg på klosteret, lækre madoplevelser i middelalderstil og gode tilbud i butikkerne og meget mere.

For mere information og programoversigt se hjemmesiden: www.birgittafestival.dk

Følg også med på Facebook-eventet: Birgitta Festival 2019

OBS! der er gratis adgang til alle events bortset fra middelaldermiddagen lørdag den 7. september.