Nyheder 2019
Nyheder

Lyt til podcasts om kirke og religionsmøde

Hvad tror kristne og muslimer om hinandens religion, og kan en kvinde være imam? Folkekirke og Religionsmøde har udgivet fire spændende podcasts, som kan høres i sommerferien

Folkekirke og Religionsmøde (F&R) er den institution i folkekirken, der specifikt arbejder med den religionsdialog og det at være kirke i et samfund, der i stigende graf præges af forskellige religioner og livstydninger. 

F&R er et samarbejde mellem stiftsøvrighederne i følgende ni stifter: Fyens, Haderslev, Københavns, Lolland-Falsters, Ribe, Roskilde, Viborg, Aalborg og Århus. 

Nu er det også muligt at få de nyeste input fra Folkekirke og Religionsmøde, direkte i dine høretelefoner, mens du nyder sommersolen. Nedenfor kan du læse mere om de fire podcasts, som er tilgængelige.

Lyt til Folkekirke og Religionsmødes podcasts her

  • Imam. Præst. Kvinde (34 minutter). Hvordan er det at være kvinde i en tradition, hvor mænd plejer at have lederrollen? Lyt til imam Sherin Khankan og præst Eva Holmegaard i en samtale om at være kvindelig religiøs leder. Moderator er journalist Gertrud Højlund. Fra Folkemødet 2019.
  • Når religionsmødet flytter ind i kirkerummet (19 minutter), hvor der er interviews med skandinaviske præster om ritualer og sjælesorg, når familier med blandede baggrunde efterspørger vielser og begravelser. Hvad siger præsten ja til når familien for eksempel beder om inddragelse af andre religiøse traditioner?
  • Grænserne i trosmødet (21 minutter). Muslimske og kristne ledere mødes til samtale om egen tro og den andens tro og frelse. Hvad tror kristne om muslimers frelse, og hvad tror muslimer om kristnes frelse?
  • Frihed og forhud (16 minutter) med debat fra Folkemødet 2018. Hvilken betydning vil et eventuelt forbud imod omskærelse have for forståelsen af det samfund vi lever i? To jurister og en filosof deltager i paneldebat, hvor de giver bud på de grundlæggende argumenter for religionsfrihed og grænserne mellem hvad familien og staten skal bestemme.