Nyheder 2019
Nyheder

Konkurrence: Hvad er Danmarks bedste kirkelige initiativ?

Diakoni, dåb eller diskussionscafé? De næste uger kan du sende forslag ind til Kristeligt Dagblad, som skal finde Danmarks bedste kirkelige initiativ

For 10. gang uddeler Kristeligt Dagblad Initiativprisen til et kirkeligt initiativ, der på spændende, ny eller kreativ vis gør en forskel i en lokal menighed. 

De næste fem uger opfordrer avisen danskerne til at sende forslag til, hvem der skal vinde Initiativprisen, og flere af de indsendte forslag vil blive omtalt i avisen. Konkurrencens fokus er at fortælle om de udviklingstendenser, der på landsplan findes i dansk kirkeliv. 

Du kan sende eksempler på tiltag, der fortjener avisens opmærksomhed. Det sker ved at skrive en mail til initiativ@kristendom.dk inden den 27. august. Når man sender et bidrag til konkurrencen, skal man beskrive, hvad initiativet går ud på, samt hvor og hvornår det løber af stablen. De tilmeldte initiativer præsenteres på kristendom.dk, hvor man vil kunne stemme på de syv initiativer, der går videre finalen. Vinderen af konkurrencen findes af et dommerpanel, og vinderinitiaitvet modtager et gavekort på 25.000 kroner og offentliggøres i Kristeligt Dagblad den 14. september.

Lokalt har Lolland-Falsters Stift i år uddelt Den Kirkelige Innovationspris, som har til formål at fortælle om nye og kreative måder at lave kirke på i dag. Vinderen blev morgensang i Nakskov ved sognepræst Jesper Vigant m.fl. - men som med Kristeligt Dagblads landsdækkende konkurrence er det vigtigste ikke, hvem der vinder. Formålet er at dele erfaringer og inspirere hinanden på tværs af folkekirkens menigheder.

God fornøjelse med konkurrencen.

Fakta

Sådan foregår konkurrencen

Send en mail med en kort beskrivelse af det kirkelige initiativ til initiativ@kristendom.dk. 

 

Vinderen får et gavekort på 25.000 kroner, og der trækkes også lod om 10 spændende bogudgivelser blandt andre tilmeldte.

 

Dommerpanelet, som skal finde konkurrencens vinder, består i år af 

  • Pia Olsen Dyhr, medlem af Kirkeudvalget
  • Poul Joachim Stender, sognepræst og forfatter
  • Nynne Bjerre Christensen, DR-journalist og valgmenighedsmedlem
  • Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift
  • Rene Brocelius Ottesen, generalsekretær i Åbne Døre
  • William Salicath, præst i københavnske Vesterbro sogn, sidste års vinder