Nyheder 2019
Nyheder

Konkurrence: Skriv orgelmusik til gudstjenester i børnehøjde

Hvem kan skrive den bedste orgelsats til børn? Orgelklubben indbyder i samarbejde med Kirke.dk til komponistkonkurrence. Vinderværket udgives på Forlaget Mixtur

Foto: Arkiv.

Orgelklubben indbyder i samarbejde med Kirke.dk til komponistkonkurrence: Skriv orgelmusik, der kan spilles til spaghettigudstjenesten, så både krop og sjæl bliver mættet.

Kirkernes mange tilbud til børnefamilierne er populære, men organisterne savner et egnet repertoire. Derfor har Orgelklubben i samarbejde med Kirke.dk udskrevet en komponistkonkurrence, der skal vise, at man på kirkeorglet kan forene en høj kunstnerisk kvalitet med et folkeligt og familievenligt udtryk.

Tre vinderkompositioner belønnes med et abonnement på fagmediet Kirke.dk, mens de bedste værker publiceres i en samling på Forlaget Mixtur.

Deltag i konkurrencen

  • Skriv et eller flere orgelværker af maksimalt ét minuts varighed til brug ved for eksempel spaghettigudstjenester.
  • Du kan skrive værker i disse to kategorier: Kategori 1: Orgelværker af sværhedsgrad til uddannede organister. Kategori 2: Orgelværker af sværhedsgrad til børn og unge, der spiller orgel. Når du indsender, bedes du notere, hvilken kategori, værket tilhører.
  • Lad dig gerne inspirere af kirkeårets temaer (jul, påske, pinse, Alle Helgen, Store Bededag, Kristi Himmelfart, høst, kyndelmisse, fastelavn) eller af friere emner (dåb, skabelse, børnesange, den barmhjertige samaritaner, Kain og Abel, stormen på søen, Jonas og hvalen). Vælger du at skrive efter friere emner, skal du give værket en titel/overskrift og gerne en kort forklaring.
  • Du kan sende så mange stykker ind, som du har lyst til.
  • Kompositionerne sendes som både node og lydfil til www.orgelklubben.dk senest den 1. september kl. 12.00.
  • Juryen, der vurderer værkerne består af slotsorganist ved Frederiksborg slotskirke og professor ved Royal Academy, London, Bine Katrine Bryndorf, domorganist i Aarhus Kristian Krogsøe, organist ved Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro Philip Schmidt Madsen, biskop i København Peter Skov-Jakobsen samt organist ved Brøndby Strand Kirke og stifter af Orgelklubben Katrine Immerkjær Kristiansen.
  • De udvalgte værker bliver udgivet i en fælles samling på Forlaget Mixtur.

Den 14. november er der presserelease og offentlig release, hvor udgivelsen kan købes, og hvor der vil blive spillet værker fra udgivelsen.

Tid og sted: kl. 11.00: presserelease i Brøndby Strand Kirke.

Tid og sted: kl. 17.00: offentlig release med efterfølgende fejring.

Har du spørgsmål til konkurrencen, kontakt da Katrine Immerkjær Kristiansen på e-mail Katrine organist@brondbystrandkirke.dk eller telefon +45 21 20 33 20.

 

Om Orgelklubben: Orgelklubbens målsætning er at få flere børn og unge i gang med at spille kirkeorgel, så vi også i fremtiden har dygtige organister og velholdte orgler i Danmark. Læs mere på: www.orgelklubben.dk

 

Om Kirke.dk: Kirke.dk er et fagligt nyhedsmedie for alle, der er engagerede i kirkelivet og de kirkelige organisationer. Vi leverer inspiration til arbejdet i form af nyheder, overblik, baggrundsviden og gode råd om alt fra bestyrelsesarbejde og menighedsrådsvalg til kirkegårdsdrift og konfirmandundervisning. Læs mere på www.kirke.dk