Nyheder 2019
Nyheder

Få inspiration til arbejdet med højmessen og konfirmander

Kedelig og irrelevant, svarer konfirmanderne i en undersøgelse af, hvordan de ser højmessen. Inspirationsdag den 6. november for præster sætter fokus på, hvordan man kan gøre højmessen mere vedkommende for de unge

På en inspirationsdag vil konsulenter og præster i Roskilde Stift fortælle om, hvordan man kan arbejde med at gøre højmessen mere relevant for konfirmander.

Uge efter uge sidder konfirmanderne på kirkebænkene til højmessen, men hvad gør vi for, at konfirmanderne skal følge sig hjemme og som ligeværdige deltagere? 

En undersøgelse viser, at konfirmanderne vurderer højmessen som kedelig, irrelevant og svær at følge med i, og prædikenen som en lang tale, de ikke forstår. 

Undersøgelsen viser også, at konfirmanderne snarere oplever et postuleret end et reelt fællesskab i kirken. 

Men der er faktisk ting, man kan gøre for at tænke konfirmander og højmesse sammen, både hvad andagt, undervisning og prædiken angår. På den måde kan man ruste konfirmanderne til at deltage i højmessen ved at gøre den mere tilgængelig for de unge, og sikre, at forkyndelsen taler ind i deres liv og hverdag. 

Alt dette vil vi arbejde med på en inspirationsdag den 6. november 2019, som arrangeres af Roskilde Stift, og som er et tilbud også til præster i Lolland-Falsters Stift. 

Program:
9.30-9.50: Ankomst, kaffe og brød 
9.50-10.00: Velkomst 
10.00- 11.30 Karen Togsverd, sognepræst i Skæringe: Hvordan får vi tænkt gudstjeneste og konfirmander sammen? 
11.45-12.00: Hvad skal man overveje? V. Stinna Ahrenst, religionspædagogisk konsulent og sognepræst, Roskilde Stift. 
12.00-12.45: Frokost 
12.45-13.30: Konfirmandandagten som forberedelse til højmessen: Lav en konfirmandandagt, der skal åbne søndagens evangelietekst og gudstjeneste for konfirmanderne, v. Stinna Ahrenst 
13.45- 14.30: Undervisningen som forberedelse til højmessen: Lav et undervisningsmodul, der kan være med til at åbne søndagens evangelietekst for konfirmanderne, v. Stinna Ahrenst 
14.45-15.30: Konfirmander og prædikenskrivning: Eksperimentarium 2 og 3 inkl. hurtigskrivning, v. Stinna Ahrenst 
15.30-16.00: Fælles opsamling og diskussion 

Hvornår?
Det foregår onsdag den 6. november kl. 9.30-16.00.

Hvor?
Sortebrødreklosteret, 1. sal nær Skt. Nikolai kirke, Kirkestræde 2A, 4300 Holbæk. Adgang fra Klosterstræde 7 eller adgang fra stien mellem kirken og klosteret. Parkering på plænen mellem kirken og klosteret. 

Det er gratis at deltage, inklusiv forplejning. Tilmelding senest den 24. oktober på email til Kasper Høyer, email: kmh@km.dk