Nyheder 2019
Nyheder

Bliv klar til miljøvenlig konfirmation

Lån konfirmationstøjet gratis og tag en klimavenlig beslutning, lyder opfordringen fra genbrugsbutik og menighedsråd, som sammen tilbyder brugt konfirmationstøj

Smukt ser det ud, når unge klædt i hvidt skal konfirmeres. Med et nyt initiativ i Horbelev kan man både spare penge og gøre noget godt for klimaet. Arkivfoto.

Det er en skam, at konfirmationstøj kun bliver brugt en enkelt gang for derefter at samle støv hjemme i folks skabe.

Det mener fire frivillige fra genbrugsbutikken Ting & Sager i Horbelev. De er nu gået sammen om at sætte fokus på bæredygtig konfirmation, og de opfordrer derfor folk til at aflevere deres brugte konfirmationstøj til butikken, så andre kan låne det til den store dag – helt gratis.

Bag initiativet står de fire kvinder, som har allieret sig med en skrædder for at sørge for, at det brugte tøj kan blive så godt som nyt. De opfordrer derfor folk, som har brugt konfirmationstøj eller tilbehør hængende derhjemme, både til drenge og piger, om at overveje at donere det til butikken.

”Folk med aflagt konfirmationstøj kan aflevere det til Ting & Sager. Så sørger vi for at rense det og reparere det, hvis det trænger”, fortæller en af de fire kvinder Sanne Bronné Sørensen til Folketidende.

”Tanken er, at kommende konfirmander og deres familier kan komme forbi og låne tøjet kvit og frit. På den måde kan de spare mange penge på indkøb af tøj, der ofte kun bliver brugt på konfirmationsdagen. Samtidig er det godt for miljøet, hvis der bliver produceret mindre tøj.”

Tiltaget er blevet til i samarbejde med Horbelev Menighedsråd, hvor formand Anne-Grethe Andersen, der også er frivillig medarbejder i Ting & Sager, er begejstret for initiativet.

”I menighedsrådet har vi snakket om mange af de initiativer, der findes rundt omkring for at gøre en konkret forskel, og med det her projekt kan vi hjælpe de familier, som har svært ved at overskue en dyr konfirmation. Jeg er rigtig glad for, at det har kunnet lade sig gøre, og vi har fået positiv respons fra alle sider i lokalsamfundet. Det handler både om næstekærlighed og miljøhensyn, og menighedsrådets tilgang er, at vi skal forsøge at hjælpe så mange som muligt”, fortæller Anne-Grethe Andersen.

Sådan foregår det

  • Kig forbi Ting & Sager og se udvalget af brugt konfirmationstøj på Eriksdalsvej 29 i Horbelev.
  • Butikken har åbent onsdag – søndag, 12.00-17.00.
  • Hvis du har spørgsmål til projektet eller ønsker at donere tøj, kan du kontakte butiksfrivillig og menighedsrådsformand Anne-Grethe Andersen på tlf. 20448691.