Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt 2024
Nyheder

Mindeord om sognepræst Bjørn Krohn

Beskeden om sognepræst Bjørn Krohns pludselige og alt for tidlige død tirsdag d. 16. april 2024 blev modtaget med stor forfærdelse og sorg. Han blev kun 48 år. 

Bjørn kom til Lolland-Falsters Stift i 2016, hvor han fik embede som sognepræst i Nykøbing Falster Sogn. Forinden havde han været præst i Fanefjord og Bogø sogne på henholdsvis Møn og Bogø i årene 2005-2014. Derefter virkede han et par år som lærer på Stubbekøbing Efterskole, inden han kom til Nykøbing F. Sogn, hvor han blev knyttet til Lindeskovkirken. 

Bjørns store engagement og smittende arbejdsglæde satte sit spor hos de mange mennesker, han dagligt var i kontakt med i den store og aktive menighed i Lindeskovkirken, hvor han var en højt agtet og værdsat præst, der mødte alle i øjenhøjde. Han havde en særlig evne til at rumme mennesker med vidt forskellig kulturel baggrund og var den helt rette præst for den flerkulturelle og sammensatte menighed ved Lindeskovkirken.  

Bjørn var meget aktiv og satte gang i flere nye aktiviteter. Han var innovativ og gik gerne nye veje i arbejdet med at forkynde det kristne budskab. For Bjørn var kirken bygget af levnede stene og ikke døde. Helt velfortjent modtog han i 2023 stiftets initiativpris sammen med Lisbeth Jensen fra Kirkens Genbrug for at udvikle en temadag for konfirmander.  

Ikke kun i sognet, men også i provstiudvalget, distriktsforeningen og i stiftet var Bjørn kendt for sit store engagement. Blandt præsterne vil Bjørn blive husket som en god, arbejdsom og humoristisk kollega, der både løftede salmesangen og bidrog til latteren under de årlige revyer ved stiftspræstestævnerne. Han var et varmt og livsglad menneske, en trofast og flittig præst, en god og opmærksom kollega, som man satte stor pris på. Bjørn vil blive savnet af mange.  

Tankerne går til Anna og deres to døtre samt resten af familien. 

Æret være Bjørns minde.  

Marianne Gaarden, biskop i Lolland-Falsters Stift 

Højtideligheden finder sted i Lindeskovkirken lørdag den 4. maj kl. 10.00

 

Herefter vil der være mindesamvær i Lindeskovkirken, inden kisten køres til jordfæstelse på Vejby Kirkegård.

 

I stedet for blomster bedre man betænke "open Doors", på MobilePay nr. 95124, mr. Bjørn Krohn.