Nyheder 2017
Nyheder

Projekt "Kirke med mere"
Dagbog #1 - Majbølle

Menighedsrådet havde længe ønsket at ændre på kirkerummet i Majbølle kirke. Der var ikke langt fra idé til handling.

Ideer og muligheder for brug af Anna kapel blev drøftet på mødet i Majbølle kirke.

Af Karen Marie Leth-Nissen, teologisk konsulent

Menighedsrådet i Majbølle sogn har længe ønsket at ændre på en del af kirkerummet i Majbølle kirke, nemlig Anna Kapel. 

I september havde menighedsrådet meldt sig på stiftets konsulentrunde, og fik 20. september besøg af blandt andre stiftets kontorchef Carsten Kruse, den kgl. bygningsinspektør Stig Andersen og kirkekonsulent fra Nationalmuseet, Per Kristian Madsen. Her fremlagde menighedsrådet deres idé om at tage kirkebænkene ud af Anna kapel, og da kirkebænkene var under 100 år gamle og uden særlig kulturhistorisk interesse, fik de lov til at gøre det.

Som sagt, så gjort. I dag står Anna kapel med fritlagt gulv, og kirkebænkene fra kapellet er opmagasineret til senere brug eller evt. salg. 30. september havde menighedsrådet inviteret mig på besøg til en samtale om hvordan de kan bruge rummet i fremtiden. Samtidig havde menighedsrådet også inviteret kirkearkitekt Amalie Drachmann til at komme med ideer og inspiration. Vi fik en rundtur i kirkerummet og sidekapellet, og blev sammen enige om, at det første skridt fremad handler om tålmodighed. 

Menighedsrådet vil derfor bruge det næste års tid på at finde ud af, hvordan de kan bruge rummet, ved at prøve forskellige ting af, inden de begynder at lave permanente løsninger.

Om Projekt "Kirke med mere"

Det skal være lettere at være menighedsråd med ansvar for kirkebygninger, og der skal være mere hjælp at hente i stiftet. Samtidig kan der være brug for inspiration og vejledning til at bruge kirkerne også til andet end gudstjenester og kirkelige handlinger, primært for de kirker, der ikke så ofte er i brug.

Teologisk konsulent Karen Marie Leth-Nissen leder projektet og vil gerne kontaktes af menighedsråd, der overvejer, om kirken kan bruges til mere.
Karen Marie Leth-Nissen kan kontaktes på email: KML@km.dk eller på telefon: 54 85 02 11 (mandag og tirsdag).

Du kan læse mere om "Kirke med mere" her.