SSK Kippinge

Af biskop Steen Skovsgaard

I august måned 2005 havde jeg den glæde og fornøjelse at foretage min første embedshandling som biskop i Lolland-Falsters Stift. Jeg var måneden forinden blevet valgt, men var endnu ikke officielt udnævnt. Alligevel bad det daværende menighedsråd mig om at indvie den nye træhest ved Kippinge Kirke den 13. august 2005.

Det blev en meget munter og fornøjelig handling, ikke mindst fordi daværende menighedsrådsformand Frede Hansen åbenbart havde stillet Folketidendes journalist i udsigt, at den nye biskop ville ”siddeindvie” træhesten. Det havde jeg dog ikke lyst til, men valgte i stedet at klappe hesten. Det blev med andre ord mit indvielsesritual for træhesten, men det blev samtidig en overskrift for min tid som biskop. ”Husk lige at klappe hesten!” Ovenstående fotografi har siden stået på mit kontor som en påmindelse om dette motto, men samtidig også som et dejligt minde fra et aktivt sogn og menighedsråd.

Kære menighedsmedlemmer i Vålse, Kippinge, Stadager og Brarup sogne. Nu er det mig, som vil opfordre jer til at gribe muligheden og komme op på hesten. Det er nemlig med stor beklagelse, at der ikke har vist sig at være interesse for at stille op til menighedsrådet i Nordvestfalster Pastorat. I ønskede selv sammenslutningen, og I har i årenes løb arbejdet ihærdigt og godt for det nuværende storpastorat. Det skal I have både tak og anerkendelse for. Nu håber jeg bare og vil hermed opfordre nye til at gribe muligheden og tøjlerne. I har så mange smukke kirker, dygtige præster, gode medarbejdere, og der er så mange muligheder for et dejligt, spændende og aktivt sogne- og kirkeliv. Der er bl.a. kommet en ny præst, Dorte Hedegaard, som samtidig skal arbejde med projektet ”kirken-på-landet”. Det er så vigtigt, at også dette arbejde kan blive rodfæstet i et velfungerende sognearbejde.

Derfor har jeg sammen med provst Michael Fagerlund valgt at indkalde menighedernes medlemmer til et menighedsmøde tirsdag den 10. januar kl 19.00 i Kippinge Kirke. Vi begynder med en kort andagt, går måske lige ud og ser til træhesten, og derefter er der møde i graverhuset for alle menighedernes medlemmer. Jeg håber inderligt, at mødet vil resultere i at flere af jer vil beslutte jer for at gribe muligheden og tage tøjlerne i forhold til det vigtige tillidshverv, som det er at sidde i et menighedsråd.

I skal under alle omstændigheder vide, at både jeg og provsten samt stiftskontorpersonalet vil være jer behjælpelig med al den støtte, rådgivning og vejledning, som I måtte ha brug for!

På gensyn ved Kippinge Kirkes træhest tirsdag den 10. januar!

   

Det sker  

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
© Lolland-Falsters Stift