Uncategorised

GLAAD

Onsdag den 22. november 2017 kl. 10 i Sundkirken, Linde Alle 34B, Nykøbing F.

GLAD-gudstjenester gudstjenester for og med unge og voksne udviklingshæmmede i Guldborgsund Kommune.

Charlotte Rørth

Boganmeldelse: "Vi mødte Jesus, og hvad kommer det andre ved?" - af Charlotte Rørth, Gyldendal, 2017

For to år siden udgav journalisten og forfatter Charlotte Rørth bogen ”Jeg mødte Jesus”. Bogen blev en bestseller, og tusindvis af læsere henvendte sig til forfatteren for at fortælle om deres egne lignende og uforklarlige oplevelser.

min monrad 275 363 227x300

Tirsdag den 21. november kl. 16.00 afholder Monradselskabet årsmøde i Bispegården, Østre Allé 2, Nykøbing F. Alle er velkomne!

Lutherrose.svg

Startskuddet til reformationen blev givet den 31. oktober 1517, da Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser om afladen.  

Teserne var en kritisk behandling af datidens afladsteologi – og praksis, hvor man ved køb af afladsbreve kunne sikre sig og sine hurtigere adgang til himlen. Afladen i den form er ikke længere aktuel, men det er kirke og kristendom.

Foto Massimo FiorentinoFoto: Massimo Fiorentino og Martha Madsen

Kirkens Korshær kommer til Lolland og Falster, men hvad er det egentlig, at mennesker dér har brug for?

Her skal der ligge en varmestue… måske. Det kommer an på, hvad det viser sig, at mennesker i området har brug for. Maria Benzon slår ud med armene, når hun taler om fremtiden for Kirkens Korshær på Lolland og Falster.

Filosofiske saloner


FUV-Stiftskursus onsdag den 18. april 2018 kl. 10-15 for præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.

FUV Stiftskursus har i år et voksenpædagogisk fokus. Vi har derfor inviteret Birgitte Kragh Engholm, sognepræst og udvikler med ansvar for 25-45-årige på Vesterbro i København, og Lars Sandbeck, lektor ved FUV. Birgitte Kragh Engholm har udviklet konceptet "De Filosofiske Saloner på Vesterbro", der er en succesfuld relancering af den traditionelle sogneaften.

en nat midl s

 

Boganmeldelse: ”En nat i Betlehem” – af Bjarne Reuter.
Anmeldt af sognepræst Søren Winther Nielsen, Gedser. 

For nogle år siden fik Bibelselskabet en venlig opringning fra et større, københavnsk teater, der ville opsætte en juleforestilling. De ville gå til kilden og havde i Bibelen allerede fundet de fire evangelier, men hvor stod nu Juleevangeliet? Det blev der trukket lidt på smilebåndet af resten af året inde i Frederiksborggade.

preview COLOURBOX3439252

I Lolland-Falsters Stift har der været afholdt valg til stiftets fire provstiudvalg.

De nye provstiudvalg tiltræder den 1. november 2017 og er valgt for en 4-årig periode. Ud over de valgte medlemmer består provstiudvalget af provsten, der er født medlem samt forretningsfører for provstiudvalget.

Bispehaven byer

Valget af nye medlemmer til Stiftsrådet er nu afgjort. Det betyder, at der fra den 1. november 2017 er indtrådt to nye medlemmer: sygehuspræst Birthe Gunhild Friis som repræsentant for stiftets præster og May-Brit Buchardt Horst som repræsentant for menighedsrådene i Lolland Vestre Provsti.

 Berliner Filharmonikernes

Maribo Domkirke fredag den 8. december kl. 19.30. 
Ved koncerten spilles der værker af blandt andre J. S. Bach og A. Vivaldi.

Underkategorier

 

Der er en fejl i klokkeslettet til arrangement til foredraget om Luther -. ven eller fjende.

Det rigtige klokkeslet er kl. 17.00. vi undskylder fejlen.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift